AMD R5 2600 CPU Dual Channel RAM önerisi

Ravenor

Hectopat
Makaleler
1
Sistemimde belirttigim CPU'yu kullanmaktayım ve 8 GB RAM'e sahibim. Bunu Dual channel yapmaya karar verdim. Tek slot 8 kullaniyordum. Yeni alacagim RAM'in 8 GB ve aynı MHz'de olması şart mi yoksa 4 GB'da alsam Dual channel performansı alabilir miyim? Fiyatından ötürü sormak istedim öğrenci bütçesine RAM bile pahalı 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu rehbere bir göz atın. Mümkün oldukça aynı marka ve model tercih edin. 4 GB alırsanız da dual channel çalışabiliyor fakat en sağlıklısı 8 GB daha eklemeniz.

Hayır, aynı belleği veya aynı özelliklerde, aynı MHz değerine sahip, CL değerine sahip ve aynı boyutta bellek almalısınız.

Hatta mümkünse direk aynı belleği satın alın, 8+4'ün çift kanal performansı pek iyi olmayacaktır.

Hayır, aynı belleği veya aynı özelliklerde, aynı MHz değerine sahip, CL değerine sahip ve aynı boyutta bellek almalısınız.

Hatta mümkünse direk aynı belleği satın alın, 8+4'ün çift kanal performansı pek iyi olmayacaktır.
Gitti gene 250 tl :D Teşekkür ederim bende böyle biliyordum fakat sormaktan zarar gelmez.
Şu rehbere bir göz atın. Mümkün oldukça aynı marka ve model tercih edin. 4 GB alırsanız da dual channel çalışabiliyor fakat en sağlıklısı 8 GB daha eklemeniz.

Güzel bir rehber olmus aydinlandim. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı