AMD R5 2600 overclok yapmak

Bende de R5 2600 var, 4125Mhz 1.34-1.36V arası çalıştırıyorum. Prime95 Smal FFTs testini 10 dakika sorunsuz geçti. Boşta 28-40 arası, oyunlarda 45-55 arası, full yükte ise 69 dereceyi geçmedi.

Son düzenleme:
4.0 GHz 1.35V kullanıyorum ben kule tipi soğutucu ile, max 68 derece gördüm full yükte. Boşta 35-39 Oyunlarda 50-55 civarı.

Yanlış anlamayın yargılamak için falan demiyorum da sadece merak ettim, neden overclock yapıyorsunuz? Genel olarak yeni sayılabilecek donanımlara neden overclock yapıldığını bilmiyorum. Ryzen 5 2600 yeni bir işlemci ve performansı falan fazlasıyla yeterli bence şu zamanda. Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Performans dışında bir sebebi mi var yoksa ne kadar hızlı olursa o kadar iyi diye mi yapıyorsunuz? Bir de ne kadar performans artışı oluyor overclock yapınca?

Ben sistemi yeni topladım ve oyunlarda yetersiz duruma gelmediği sürece, ekran kartı ya da işlemciye overclock yapmam herhalde. Ama merak ettim bu konuyu cevaplarsanız sevinirim.

Neden bedava performans artışı istemeyelim? Sıvı soğutmayı boşuna mı aldı adam? Benim Ryzen 1600 4.1 GHz, belleklerim 3466 MHz CL 18 ve RX 570 ekran kartım 1430 MHz'ye OC'li ve kafadan %15-20 performans artışı oldu.

Bilinçli yapılan OC zararlı değil beleş performansdır.

Anladım. Teşekkürler cevap için. Bir sorum daha var.

"Overclock bileşenlerin ömrünü kısaltır" tarzı yazılar okuduğumu hatırlıyorum. Bunun sebebi sıcaklık değerleri mi? Yani bu dediğim ömür kısaltma olayı yetersiz soğutması olan sistemler için mi geçerli sadece? Mesela konuyu açan arkadaş, overclock ile anormal sıcaklıklara çıkmazsa, yaptığı işlem bileşenin ömrünü kısaltır mı? Yoksa sıcaklıktan ziyade yapılan işlem mi zarar veriyor bileşene? Yoksa ben tamamen yanlış mı biliyorum konuyu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…