AMD R5 5600 sistem toplama önerisi

Bütçe
25-26 bin TL

Gladio2049

Decapat
Merhaba arkadaşım için sistem topluyorum ve bazı konularda kafam karıştı. Anakart olarak ASUS PRIME B450M-K II aldık. İşlemci olarak Ryzen 5 5600'ü seçtik. Şimdi RAM, ekran kartı, CPU soğutucu, kasa ve güç kaynağı alacağız.
Sorularım şöyle:
  • RAM'i 4400 MHz mi almalıyız yoksa 3600-4000 MHz dolaylarında alıp O.C mi yapmalıyız? RAM olarak önerinizi nedir? Bütçe sınırı: 1600 TL
  • ekran kartı olarak 3060 ya da 4060 almak mantıklı olur mu? Darboğaz yaşamayacağımız NVIDIA kart öneriniz nedir? Bütçe sınırı: 10-11 bin TL
  • Fiyat/Performans ürünü cam kasa önerileriniz nelerdir? Bütçe sınırı: 2000 TL
  • güç kaynağını öneriniz var mı? Bütçe sınırı: 2000 TL

Merhaba arkadaşım için sistem topluyorum ve bazı konularda kafam karıştı. Anakart olarak ASUS PRIME B450M-K II aldık. İşlemci olarak Ryzen 5 5600'ü seçtik. Şimdi RAM, ekran kartı, CPU soğutucu, kasa ve güç kaynağı alacağız.
Sorularım şöyle:
  • RAM'i 4400 MHz mi almalıyız yoksa 3600-4000 MHz dolaylarında alıp O.C mi yapmalıyız? RAM olarak önerinizi nedir? Bütçe sınırı: 1600 TL
  • ekran kartı olarak 3060 ya da 4060 almak mantıklı olur mu? Darboğaz yaşamayacağımız NVIDIA kart öneriniz nedir? Bütçe sınırı: 10-11 bin TL
  • Fiyat/Performans ürünü cam kasa önerileriniz nelerdir? Bütçe sınırı: 2000 TL
  • güç kaynağını öneriniz var mı? Bütçe sınırı: 2000 TL
3000 serisi sıfır olarak alınmaz hocam. Ayrıca B450 çipset anakartlar PCle 3.0 destekliyor. Bu bir eksi.

3000 serisi sıfır olarak alınmaz hocam. Ayrıca B450 çipset anakartlar PCle 3.0 destekliyor. Bu bir eksi.
Hocam anakartı satın aldık. Eski olması problem değil arkadaş için.

Bütçeniz düşük olduğu için ekran kartını AMD almak daha mantıklı.
2. ele açığım derseniz 6900XT bile bulabilirsiniz.
Ama darboğaz yapar RX6800 bakın bence.
Ayrıca 3000 serisi sıfır alınmaz.
Neden sıfır alınmaz hocam?

Neden sıfır alınmaz hocam?

Yeni seriler daha ucuza daha fazla performans veriyor.
En basit örneği DLSS Destekleri.
DLSS ile 4060'a yaklaşamayacak 3060.
Ayrıca eskidiği için bir zaman sonra kesilecek güncelleştirmesi.
DLSS desteği kesildi bile DLSS 2 kullanabiliyor sadece.

Bütçeniz düşük olduğu için ekran kartını AMD almak daha mantıklı.
2. ele açığım derseniz 6900XT bile bulabilirsiniz.
Ama darboğaz yapar RX6800 bakın bence.
Ayrıca 3000 serisi sıfır alınmaz.
Hocam 2. el 6900XT olanlardan bol bol yollayın, ben de yeni ekran kartı almayı düşünüyorum. Bir tanesi de bana denk gelir belki :D

Hocam 2. el 6900XT olanlardan bol bol yollayın, ben de yeni ekran kartı almayı düşünüyorum. Bir tanesi de bana denk gelir belki :D

Hocam çoğu miningli satıcı profiline girip mining ile ilgili veya birçok güçlü kart görürseniz o kart mininglidir.
Miningsiz 2 kart buldum birisi 6900XT diğer 3080

Ufak bir pazarlık ile 12.500 - 12.000 bandına düşürülüp alınabilir.

Hocam çoğu miningli satıcı profiline girip mining ile ilgili veya birçok güçlü kart görürseniz o kart mininglidir.
Miningsiz 2 kart buldum birisi 6900XT diğer 3080
Evet hocam ama mining olması oyun performansını düşürmez. Testleri yapılarak alınabilir kesinlikle. Doğru ayarlarla çalışmışsa almak düşünülebilir. Çünkü mining VRAM ile yapılıyor. Oyun performansı olarak pek etkilemiyor. Ama kart yıpranmış oluyor, bu da bir gerçek.

Evet hocam ama mining olması oyun performansını düşürmez. Testleri yapılarak alınabilir kesinlikle. Doğru ayarlarla çalışmışsa almak düşünülebilir. Çünkü mining VRAM ile yapılıyor. Oyun performansı olarak pek etkilemiyor.

Performans olarak etkilemiyor ama sonuçta çok fazla kullanılıyor hocam.
Yoruluyor sonuçta ömrü azalacaktır.
En iyisi miningsiz almak.
Ufak araştırmayla bulunuyor oda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı