AMD R7 240 4 GB overclock nasıl yapılır?

iPoseidon

Hectopat
Daha fazla  
Beyler, AMD R7 240 4GB bir ekran kartım bulunmakta. Overclock yapacağım bu ekran kartına fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum, ayrıntılı ve detaylı olarak bu ekran kartına nasıl overclock yapacağımı gösterebilir misiniz?

Zamanında 2GB modelini AMD Settings'ten 1000 MHz Core Clock, 1100 MHz Memory Clock ve %10 power control ile stabil kullanıyordum ve fps de epey artış oluyordu, siz de deneyebilirsiniz

950 MHz GPU, 1000 MHz Bellek, %10 Güç denetimi bunları yaparsan iyi bir şekilde fps artışıda olacaktır diye düşünüyorum soğutman iyi değilse hiç girme bu işlere

Değerleri yüksek tutarsam, sıkıntı olur mu?
Hatırladığım kadarıyla 1000 Core Clock oluyordu en fazla, memory clock 1100 de yeterli daha fazlasını yapsan bile performansa pek faydası olmaz, power control ayarı da %10 da bu ayarları stabil çalıştırıyordu. Deneyip bakabilirsiniz ancak benim tavsiyem bu ayarlar.

950 MHz GPU, 1000 MHz Bellek, %10 Güç denetimi bunları yaparsan iyi bir şekilde fps artışıda olacaktır diye düşünüyorum soğutman iyi değilse hiç girme bu işlere
Soğutmam sadece ekran kartında var, başka soğutma yok. Sizce birşey olur mu, zarar verir mi ekran kartına?

Afterburner üzerinden yaptığınızdan sorun olmaz. Çok ısınırsa 90 derece üstüne çıkarsa azaltırsınız. R7 240'ın ısınacağını düşünmüyorum.

Afterburnerin hangi sürümünü kullanmalıyım?
Afterburner üzerinden yaptığınızdan sorun olmaz. Çok ısınırsa 90 derece üstüne çıkarsa azaltırsınız. R7 240'ın ısınacağını düşünmüyorum.
68 derece çıktı en son, sıkıntı olur mu 68 derece?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı