AMD R7 240 4 GB overclock nasıl yapılır?

Bazı arkadaşlar ekran kartını çıra sanıyor herhalde. Yok öyle yanar, yok böyle yanar. Bilmeyen adamı da düşürüyorlar endişeye. Bilgisayar bileşenleri bizim düşündüğümüzden de akıllı. Eğer kendisini riske sokacak bir raddeye gelmişse kendini kapatarak koruma altına alıyor. Öyle düşünülenin aksine belli bir sıcaklığa gelince puf olmuyor direk.

Senin soruna gelecek olursak, 65-70 derece ciddi rakamlar değil. 80 ve civarına çıkmadığı sürece endişen olmasın. Baktın o seviyelerde seyrediyor o zaman değerlerde ufak ufak düşerek stabil kalmasını sağla.

MSI Afterburnerde Power Limit'im %10'da onu %20'ye çekersem fps farkı olur mu ve daha çok mu ısınır?
Power Limit %10 da kalsın, eğer daha fazla overclock yapmayacaksanız. Fps farkı olmaz kartın çektiği gücü arttırıyor biraz ve evet ekran kartınız biraz daha ısınabilir. Mesela benim uyguladığım overclock 1000 MHz Core Clock ve 1100 MHz Memory Clock'tu, %10 Power Limit ile kartı stabil çalıştırıyordu ve ısısı fazla fark etmiyordu

@EuroTR benim en fazla core clock en fazla 900 mhz, memory clock ise 100 mhz oluyor. Sen nasıl 1000 core clock ve 1100 memory clock yaptın, onun ayarı felan varmı?

@EuroTR benim en fazla core clock en fazla 900 mhz, memory clock ise 100 mhz oluyor. Sen nasıl 1000 core clock ve 1100 memory clock yaptın, onun ayarı felan varmı?
Benim ki Asus R7 240 2GB Silent versiyonuydu. AMD Settings'ten yapmıştım sende farklı programlardan deneyebilirsin, Sapphire TriXX - Asus GPU Tweak - MSI Afterburner - AMD OverDrive - EVGA Precision X gibi programlar var daha da liste uzar gider.

Bende de aynı kartta var core clock 900 Mhz, memory clocku 1000 Mhz yaptığımda power limit 0 yaptığım da bile 20 fps kadar artış görebiliyordum deneyebilirsin ama oyun oynarken ara ara fps dropları oluyordu.

Hangi oyunda 20 fps arttışı oldu?

Csgo'da 20 fps kadar artış oldu. Ben bu overclocku meraktan yaptım csgo da fps değerleri iyiydi zaten 120 fps kadar alıyorsam 135 gibi değerlere çıktı.(Smokelarda fps 60a düşüyordu overclocktan sonra o kadar düşüş yaşanmadı.)
Aynı şekilde Ets 2de de yaptım Etd 2de 10 fps gibi değişiklik oldu

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı