AMD R9 280 3GB Ekran Kartında Görüntü Alamamak

KTMDuke250

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sistemimde R9 280 ekran kartı var ve gayet de işimi görüyordu. Fakat aldığım günden beri driver güncelle diyordu fakat en son driverı yüklemiştim. Eski ekran kartı diye çok umursamadım. Son 2-3 haftadır oyun oynarken veya video izlerken durduk yere ekran gidiyordu ve ekran kartına takılı olan HDMI kablosunu çıkarıp takınca düzeliyordu. Gitgide bu ekran gitmeler artıyordu ve rekabetçi oyunlar oynarken sıkıntı yaşıyordum. Az önce oyundayken tekrar ekran gitti ve HDMI kablosunu çıkarıp takmama rağmen görüntü gelmiyordu. Kasa fanlar falan çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Biliyorum ekran kartı eski fakat sorunun nerede olduğunu anlamadım. Driver yüzünden mi, HDMI kablosunda mı yoksa ekran kartımı bozuldu anlamadım. Yeni bir ekran kartı almak için durumum yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşlemci: i3 9100F.
Anakart: ASUS EX-H310M-V3 R2.0
RAM: 8x2 16 GB 3200MHz Team T-Force Vulkan.
Ekran Kartı: AMD R9 280 3GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, öncelikle evde HDMI kablosu ile kasayı takabileceğiniz başka bir monitör veya televizyon var mı? Anlattığınız olay kabloyla alakalı bir sıkıntıymış gibi hissettirdi, önce o olasılığa bakmalıyız.

Bozulduğunu düşündüğünüz kablo ile ve başka bir kablo ile deneyin. Değişkenleri azaltalım.
Son Durum:

Sabah televizyona taktım ilk başlarda ekranda kırmızı çizgiler vardı sonra gitti. Sanırım çözüldü dedim ve operaya girdim ardından ekran yine gidip gelmeye başladı kısa bir süre sonra gitti ve gelmedi. Forumlara baktım insanlarda yaşamış benzer sorunları ve Ekran kartı ve ramleri çıkarıp takmamızı söylemişler. Bende çıkarıp taktım ve kasanın çalıştır düğmesine basmama rağmen kasa çalışmadı. Klavye ve mouseun ışıkları yanıyordu fakat kasa çalışmıyor. Sorunu çözeyim derken dahada elime yüzüme bulaştırdım bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Son Durum:

Sabah televizyona taktım ilk başlarda ekranda kırmızı çizgiler vardı sonra gitti. Sanırım çözüldü dedim ve operaya girdim ardından ekran yine gidip gelmeye başladı kısa bir süre sonra gitti ve gelmedi. Forumlara baktım insanlarda yaşamış benzer sorunları ve Ekran kartı ve ramleri çıkarıp takmamızı söylemişler. Bende çıkarıp taktım ve kasanın çalıştır düğmesine basmama rağmen kasa çalışmadı. Klavye ve mouseun ışıkları yanıyordu fakat kasa çalışmıyor. Sorunu çözeyim derken dahada elime yüzüme bulaştırdım bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Ekrandaki kırmızı çizgileri tarif eder misiniz? Alttaki görüntüye benzer mi örneğin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı