AMD R9 380 Alınır mı?

Hocam sizden kart tavsiyesi istemiyorum. Sadece R9 380 alınır mı? Yoksa GTX 900 serisi almak mı? daha uygun olur.

Arkadaşlar sadece konuda sorduğum soruya cevap verirseniz sevinirim. Burada AMD yada NVIDIA tartışması yapmayın lütfen.
Nvidia-AMD kıyaslaması olmak zorunda. "Gtx 900 serisi mi yoksa R9 380 mi" demişsin biz de aynı bütçeyle alabileceğin iki kartı ve hangisinin hangi alanlarda daha iyi olduğunu söylüyoruz.

380 daha performanslı ama yazılım olarak Nvidia daha profesyonel ve yazılım için 960 almak değer.

380 alacaksanız eğer Sapphire, Powercolor yerine MSI-Asus gibi markalara yönelin. Garantide problem çıkabiliyor, ben yaşadım.

Son düzenleme:
Nvidia GTX 750 Ti neden hala güncel bir kart ve fazla tercih edildi-ediliyor ?

Nvidia ekran kartları AMD'ye göre uzun ömürlüdür. Sürücü desteği, oyun optimizasyonları, az ısınma, az güç tüketimi Nvidia'nın artıları.

Bu yüzden GTX 960 almanızı öneririm. Fakat fps sizin için çok önemliyse R9 380'i tercih edebilirsiniz.

Nvidia GTX 750 Ti neden hala güncel bir kart ve fazla tercih edildi-ediliyor ?

Nvidia ekran kartları AMD'ye göre uzun ömürlüdür. Sürücü desteği, oyun optimizasyonları, az ısınma, az güç tüketimi Nvidia'nın artıları.

Bu yüzden GTX 960 almanızı öneririm. Fakat fps sizin için çok önemliyse R9 380'i tercih edebilirsiniz.
AMD ısınma ve yazılım sorunlarını geride bıraktı diye biliyorum. @Recep Baltaş @Ali Güngör bizleri bu konularda bilgilendirirse seviniriz.

İşin doğrusu ekran kartı alırken insanlar ne için alıyor anlamıyorum ama ben daha iyi bir oyun deneyimi için alıyorum. Bana göre Fps düşük olduktan sonra arka planda çalışan geforce experience de 5 oyun optimizasyon özelliğide destekleniyor, mükemmelsin ,süpersin gibi sırt sıvazlamalar olsa ne olur olmasa ne olur. Bundan önce bende nvdia kullandım psikolojik olarak gerçekten mutlu ediyor o afilli nvidia ara yüzü ve çoğu hiç bir değişim hissettirmeyen sürekli yazılım güncellemeleri ama düşük fps aldığım için oyunlarda sıkıntı yaşadım. Şimdi R9 380X aldım ve memnunum. Ekran kartının kendi yazılımı da güncel, gayet güzel bir arayüze ve özelliklere sahip. Nvdia dan çok altta kalır bi yanı yok diyebilirim. Kaldı ki nvdia optimizasyonlu oyunlarda bile gtx 960 dan daha fazla fps değerlerine çıkabiliyor.

İşin doğrusu ekran kartı alırken insanlar ne için alıyor anlamıyorum ama ben daha iyi bir oyun deneyimi için alıyorum. Bana göre Fps düşük olduktan sonra arka planda çalışan geforce experience de 5 oyun optimizasyon özelliğide destekleniyor, mükemmelsin ,süpersin gibi sırt sıvazlamalar olsa ne olur olmasa ne olur. Bundan önce bende nvdia kullandım psikolojik olarak gerçekten mutlu ediyor o afilli nvidia ara yüzü ve çoğu hiç bir değişim hissettirmeyen sürekli yazılım güncellemeleri ama düşük fps aldığım için oyunlarda sıkıntı yaşadım. Şimdi R9 380X aldım ve memnunum. Ekran kartının kendi yazılımı da güncel, gayet güzel bir arayüze ve özelliklere sahip. Nvdia dan çok altta kalır bi yanı yok diyebilirim. Kaldı ki nvdia optimizasyonlu oyunlarda bile gtx 960 dan daha fazla fps değerlerine çıkıyor.
Örnek veriyorum : R9 380 2 sene sonra üst seviye olmaktan çıkar, Gtx 960 3 sene sonra. O zaman ne önemi kaldı fazla fps almanın. Ben 1 sene daha fazla keyfime bakarsam ? :)

Örnek veriyorum : R9 380 2 sene sonra üst seviye olmaktan çıkar, Gtx 960 3 sene sonra. O zaman ne önemi kaldı fazla fps almanın. Ben 1 sene daha fazla keyfime bakarsam ? :)
3 yıla kadar her ikisinin de ömrü dolmuş olur hocam. Zaten üst seviye kart alıyorsanız demek ki 2 yıldan fazla kullanmazsınız. Tekrar dan güncel bir kart almış olursunuz o zamana kadar. Çünkü ben 2 yıl bile kullanmam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı