i5 6400 + AMD R9 380X tabanlı bir sistemim var. BF1'de oyunda biraz zaman geçirdikten sonra GPU : 90 , CPU: 75 dereceye kadar çıkıyor. Haliyle kasadaki fanlar da baya sesli çalışıyor. Ben bu durumdan korkmaya başladım. Acaba çok mu bu değerler? Yoksa normal mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde bu değerleri düşürmek için neler yapabilirim?
AMD Sapphire R9 380X Ekran kartı modelim. Zalman R1 600LEE 600W kasa modelim. Kasanın kendisinde 3 adet fan mevcut. Ne yapmam lazım değerli düşürmek için?
Kasanızın konumu çok önemli. Duvara yaslı olmasın. Bir de fanların nereye üflediği önemli. Fanlarınızı, içeride hava sirkülasyonu olacak şekilde taktığınızdan emin olun.
İki şeyi ayrı ayrı değerlendirirsek, işlemcinizin sıcaklığı da fazla. Termal macun sürdünüz mü? Soğutucuyu doğru taktığınızdan emin misiniz?
Kasanızın konumu çok önemli. Duvara yaslı olmasın. Bir de fanların nereye üflediği önemli. Fanlarınızı, içeride hava sirkülasyonu olacak şekilde taktığınızdan emin olun.
İki şeyi ayrı ayrı değerlendirirsek, işlemcinizin sıcaklığı da fazla. Termal macun sürdünüz mü? Soğutucuyu doğru taktığınızdan emin misiniz?
Yaklaşık 1 yıl oldu toplatalı bu sistemi. Gözümün önünde montajlandı herşeyi kusursuz yapıldı. Sorunun dediklerinizden olduğunu sanmıyorum.
Çözüm önerisi verebilecek yok mu? Yük altındayken 90'a kadar ulaşıyor GPU sıcaklığım. İnternette kartın oyun testlerine baktığımda videolarda sıcaklığın max 75-80'e ulaştığını görüyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.
Kartta arıza da olabilir. Benim 3 kartımda da sıcaklık sorunu vardı. Senin gibi 90 oluyordu hemen kapatıyordum biligsayarı. 4. kartta ultrada maksimum 75' oldu.