AMD R9 390 Driver Güncelleme Sonrası Siyah Ekran

Elnino7

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2018
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar AMD R9 390 model ekran kartını kullanıyorum ve ekranda aniden garip şekiller belirmeye başladı. Şöyle örneklendireyim; Youtube üzerinden video izlerken, tam video oynatıcının ortasında saniyelik olarak birisi masaüstü ekran görüntüsü almış da videoya eklemiş gibi bir şekil ortaya çıktı. Hatta izlerken ilk başta fark edemediğim için videoya bunu niye eklemiş ki dedim. Hemen ardından Chrome sekmelerindeki yazılar yok olmaya başladı. Windows menulerinde stunlar kayıyor, yazılar kayboluyor, ikonlar silinip tekrar geliyor vs.

Daha sonra Illustrator'de çalışırken birden ekran gitti (Mouse imleci vs görünmüyor). Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Windows başlamadan hemen önce siyah ekranda kalıyordu. Biraz cebelleştikten sonra Windows'a sorunsuz giriş yapabiliyordum. Fakat ne zaman Illustrator'e girsem birden ekran tekrar kararıyordu. Yazılımsal olduğunu düşünüp güvenli modda DDU ile sürücüyü temizledikten sonra driver güncellemesi yapıyım dedim fakat güncelleme sırasında ekran tekrar gitmeye başlıyordu. Ekran kartı sürücüsü eğer kaldırılmışsa hiçbir problem çıkartmadan çalışmaya devam ediyor. Her türlü sürücü versiyonunu denedim, gittim Windows'a format attım, BIOS'u güncelledim vs. yine de sonuca ulaşamadım.

Güncellemeleri yaparken arkadaşımla Discord üzerinden kontrol ettik, ne zaman siyah ekran alsam 20 saniye sonra çevrimdışı olduğumu söylüyordu. Ses testi yaptık, ilk testte çalan müzik kitlendi, ikinci testte ise Discordda çevrimdışı olana kadar çalmaya devam etti.

Biz ilk başta güç kaynağı veya ekran kartından şüphelenirken bazı kesim bunun RAM veya işlemciler yüzünden olacağını söylüyor. En azından servise göndermeden önce fikrinizi almak istedim çünkü garantisi yaklaşık 1 ay sonra sona eriyor.


Not: Biraz önce fark ettim, sürücü yüklenirken siyah ekran gelmeden hemen önce ekran kartı fanlarını kapatıyor.
 
İlk driver güncellememde aynı hata ile bende karşılaştım. Ama bende daha sonrasında ekran geldi ve güncelleştirme hatası verdi. Windows Update'de birkaç birikmiş güncellemem vardı. "Windows NET 2002" güncellemesini yaptıktan sonra düzeldi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı