AMD R9 390 Sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sürücü çıktığında herhangi bir sorun olmuyor sanırım. Siz 970 ile 390 arasında hangisini önerirsiniz?
İki kartta ancak 1080P'yi kaldırabilecek kapasitede. vRAM Pek problem olmayacaktır gibi duruyor ama vRAM kullanımı da giderek artıyor. Aralarında oyunlarda gördüğüm kadarıyla 3-5 FPS fark var gibi, Nvidia logolu oyunlarda Nvidia daha önde. 3 Yıl içerisinde değiştireceksem GTX 970, çünkü sürücü desteği birazcık daha iyi. Biraz daha uzun ömürlü bir şey alacaksam (4+ yıl) R9 390 alırım. :) O kadar fark (3-5) önemli değil diyorsanız GTX 970 almanız düşündesindeyim.

Son düzenleme:
Yemin ederim aynı sistemi alıyoruz sadece tek fark ben işlecmiyi 4690 aldım.Gerçekten güzel bir sistem :)

İki kartta ancak 1080P'yi kaldırabilecek kapasitede. vRAM Pek problem olmayacaktır gibi duruyor ama vRAM kullanımı da giderek artıyor. Aralarında oyunlarda gördüğüm kadarıyla 3-5 FPS fark var gibi, Nvidia logolu oyunlarda Nvidia daha önde. 3 Yıl içerisinde değiştireceksem GTX 970, çünkü sürücü desteği birazcık daha iyi. Biraz daha uzun ömürlü bir şey alacaksam (4+ yıl) R9 390 alırım. :) O kadar fark (3-5) önemli değil diyorsanız GTX 970 almanız düşündesindeyim.
Aslında 970'e daha yakındım ama 390'ın 8GB olması ilerde çok daha avantajlı olabilir mi acaba sizin dediğiniz gibi, düşünmeden edemiyorum. Şuan Full HD için yeterli 3.5GB ama seneye bir oyun çıkar yüksek ayarlarda çok daha fazla vRAM isterim ben derse o zaman 390 almadığım için pişman olmak da istemiyorum. Ama 970'inde sürücü desteği, bemen hemen sevdiğim bütün oyunların yanında Nvidia desteği olması, güç tüketimi az olması da beni cezbediyor. Anlayacağınız baya kararsızım :)

Dostum, 8GB olduğuna bakmamanı öneriyorum. Eğer gerçekten ileride işe yarayacak olsaydı 4K testlerinde bariz olarak GTX970'e üstünlük kurması gerekiyordu. Fakat ya 1-2FPS önde oluyor, ya da 1-2FPS geride kalıyor. Benim tavsiyem GTX970 alman. NVIDIA destekli oyunlarda R9 390'ı çok rahat geçiyor zaten, diğer oyunlardada 1-2 belki 3-4FPS oynuyor.

Sadece R9 390 diyorum. 3 yıl içerisinde bile aşırı derecede textureler artacak onu için. Ayrıca şuan R9 2xx serisi neredeyse aynı hızda satış yaparken, GTX 7xx serisinin satışları öncesinden çok düştü. 770 sistem toplayan görmüyorum artık. Ama AMD geleceğe yönelik olacağı için hala toplanıyor. Bende R9 390'lı sistem alacağım. Merak etme pişman olmayacağız :).

Dostum madem öyle neden 4K gibi vRAM'e ''abanan'' ayarlarda bariz üstünlük yok? Yanlışımız varsa düzelt bizde hata yapmayalım, bende yakında GTX970 alacağım.

• Beğen
İfadeler: Tim
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı