AMD R9 390 vs. GTX 970 FPS Farkı

Yazıyı düzenlemişsin.
Ben eski resimdeki Fps değerlerine takılmıştım pardon.
Ha evet düzenledim ama o resimdeki kadar bariz bir fark yok zaten aralarında, bak mesela şu videonun 2:12'nci dakikasında kapıların ve duvarın rengine bakarsan Nvidia'nın çok az bir farkla AMD'ye göre daha soluk olduğunu görürsün ben de bunu seviyorum işte Nvidia tercih etmemdeki en büyük sebep bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı özellikli her sistem ile aynı FPS' i alamayabilirsiniz. O yüzden testlerin ortalamasına bakınız ve eski testleri göz önünde bulundurmayınız. Arkada çalışan birkaç program yada virüs FPS' i ciddi anlamda etkileyebilir. Oyunların optimizasyonuna göre ve kartların marka modellerine göre performans değişiyor. Ama R9 390 4-5 FPS önde genel olarak.

GTX 970 e başta bende almakta tereddüt ettim fakat şu an gayet memnunum. Ne FPS düşüşü ne de Coil Whine yaşadım. Aslına bakarsanız tercih meselesi

3.5 GB olayını büyüten insanlar büyük çoğunlukta bu kartı kullanmayan insanlardır. Evet r9 390 kağıt üzerinde daha güçlü görünebilir. 8GB devasa video belleği çoğu kullanıcıyı kör etmiş görünüyor. Fakat kart 8GB'ın karşılığını veren bir kart değil. Bunu şu şekilde karşılaştırıyorum: eskiden hazır pc satan insanlar vardı. Bu kasanın ekran kartı 1gb derdi. Fakat o dönem 1 gb olan 2 bin tl'ye de kart vardı, 90tl'ye de. Yıl olmuş 2016 beyler. Saçmalamayın bir grafik kartının gücü belleğiyle ölçülür mü? Harddisk mi bu? GTX 970 kullanmaktayım. Call of Duty BO3'ü bir iki ayar dışında max. ayarlarda oynadım. Vram kullanımı yer yer 4gb'lara kadar dayandığı oldu. Bir kez drop frame ile karşılaşmadım. Render alıyorum. Performansı gayet müthiş. Kart bana mısın demiyor. Isınmıyor. Ayrıca benchmark skorları ortada.
Bkz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Videolardan da göründüğü üzere aralarında yer yer 1-2 fps yer yer 5-10fps değişiyor. Asıl durum şurda: bu kartta yüksek bir o.c. potansiyeli var. GTX 970 o.c. edildiğinde ortaya çıkan sonuçlarsa şöyle:

Videolardan da göründüğü üzere gtx 970 overclock edildiğinde neredeyse gtx 980'i yakalamakta. Yani bir GTX 970 sahibiyseniz ufak bir hızaşırtmayla performansınızı 8-10 hatta 15fps arttırmanız mümkün. Ayrıca şu da var. Daha çıkmadı ama DX12 bir oyun piyasaya sürüldüğünde bunun bütün nimetlerinden yararlanacak kart yine GTX970'dir. Bu yaptığıma fan boyluk diyecek olan varsa lütfen mesaj yazmasın. Burda testlerle konuşuyoruz. Ha ben R9 390'ı kötülemiyorum. Hatta yukarda dikkat ettiyseniz önde olduğunu bile yazdım. Bana göre GTX 970 intelin çıkarmış olduğı g3258 işlemcisi gibi. Asıl performansı o.c. ile ortaya çıkıyor.

Son düzenleme:

Bu cevaba fanboyluk diyen zaten kendi fanboyluk yapmış olur Dediğiniz gibi AMD'nin pazardaki en büyük atağı 8GB gibi kartına göre abartı bir VRAM kapasitesi ve çoğu kişi tarafından yanlış anlaşılmaya müsait 3.5GB VRAM meselesi. Bazı insanlar o kadar nefret etmiş ki internette GTX970'den bahsederken VRAM'ine direk 3.5GB diyor. Ve yine denildiği gibi GTX970'de R9 390'a oranla gayet daha sağlıklı bir OC aralığı mevcut.

Nvidia GameWorks Nvidia'nın oyunun grafiklerini daha da iyileştirmek adına eklediği ayarlardır. HBAO+ gibi. Assassin's Creed 4, Unity, Witcher 3, The Division. Bu oyunlardan sadece bazıları...
Konuya gelecek olursak, Bence 1080p için GTX 970, 1440p,4K için R9 390 nedeni: R9 390'ın 8 GB ekran kartı belleğine sahip olması.

Şuanda R9 390 da 8GB VRAM dolduracak görüntüyü GPU'sunda istenen hızda işleyemiyor. Yani 8GB şuanda çok önemli değil bu kart için. Ancak DX12'nin gelmesiyle GPU'ya binen yüklerin düşüp, görüntü işleme kapasitelerinin artması ve VRAM kullanımlarının artmasından söz ediliyor. Eğer bu olursa işte o zaman R9 390'nın yüksek VRAM kapasitesinin faydası görülür ve GTX 970 ile arasındaki performans farkını açar. Yinede 8GB'ı tam performans kullanamaz ama en azından 5-6GB'ın üzerinde VRAM sıkıntısı çekmez. Ben olsam daha uzun ömürlü olacağını düşündüğüm için R9 390 alırdım. Nvidia severim ama daha iyi olsa bile GTX 970'i sırf bu firmanın kendisi tarafından da kabul edilmiş saçma sapan sorunları (CW, 3.5+0.5) yüzünden R9 390'ın yerine tercih etmem. Forumlarda, bakın bakın şu video'ya da bakın GTX 970 çok iyi kart diye kendimi paralayacağıma alırım 8GB 512Bit ekran kartımı ( üfff sayılara bak ne kadar havalı di mi ) keyfime bakarım Madem arada pek performans farkı yok ne diye kağıt üstünde de olsa daha düşük özellikte bir kart alayım... Ben böyle düşünüyorum, GTX 970 alana da saygı duyarım o bütçede physX efektlerini görmek isteyenin başka seçeneği yok...

Fps istiyorsan 970 mi ? O da iyiymiş hocam.

Konunun adı R9 390 vs GTX 970. Bir tane R9 390 ile ilgili bir örnek bulamadım. Ekran kartı savunmacılığı yapmaya geliyorsunuz heralde?

Konunun adı R9 390 vs GTX 970. Bir tane R9 390 ile ilgili bir örnek bulamadım. Ekran kartı savunmacılığı yapmaya geliyorsunuz heralde?

Atılan 5 videonun 3'ünde R9 390'lı karşılaştırma var. Ve konunun adı görebildiğiniz gibi R9 390 vs GTX 970, bir GTX 970 kullanıcısı kartından memnunsa başka türlü nasıl yorum yapsın? Savunmacılık denmesin diye yalan mı söylesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…