3.5 GB olayını büyüten insanlar büyük çoğunlukta bu kartı kullanmayan insanlardır. Evet r9 390 kağıt üzerinde daha güçlü görünebilir. 8GB devasa video belleği çoğu kullanıcıyı kör etmiş görünüyor. Fakat kart 8GB'ın karşılığını veren bir kart değil. Bunu şu şekilde karşılaştırıyorum: eskiden hazır pc satan insanlar vardı. Bu kasanın ekran kartı 1gb derdi. Fakat o dönem 1 gb olan 2 bin tl'ye de kart vardı, 90tl'ye de. Yıl olmuş 2016 beyler. Saçmalamayın bir grafik kartının gücü belleğiyle ölçülür mü? Harddisk mi bu? GTX 970 kullanmaktayım. Call of Duty BO3'ü bir iki ayar dışında max. ayarlarda oynadım. Vram kullanımı yer yer 4gb'lara kadar dayandığı oldu. Bir kez drop frame ile karşılaşmadım. Render alıyorum. Performansı gayet müthiş. Kart bana mısın demiyor. Isınmıyor. Ayrıca benchmark skorları ortada.
Bkz. 

Videolardan da göründüğü üzere aralarında yer yer 1-2 fps yer yer 5-10fps değişiyor. Asıl durum şurda: bu kartta yüksek bir o.c. potansiyeli var. GTX 970 o.c. edildiğinde ortaya çıkan sonuçlarsa şöyle: 

Videolardan da göründüğü üzere gtx 970 overclock edildiğinde neredeyse gtx 980'i yakalamakta. Yani bir GTX 970 sahibiyseniz ufak bir hızaşırtmayla performansınızı 8-10 hatta 15fps arttırmanız mümkün. Ayrıca şu da var. Daha çıkmadı ama DX12 bir oyun piyasaya sürüldüğünde bunun bütün nimetlerinden yararlanacak kart yine GTX970'dir. Bu yaptığıma fan boyluk diyecek olan varsa lütfen mesaj yazmasın. Burda testlerle konuşuyoruz. Ha ben R9 390'ı kötülemiyorum. Hatta yukarda dikkat ettiyseniz önde olduğunu bile yazdım. Bana göre GTX 970 intelin çıkarmış olduğı g3258 işlemcisi gibi. Asıl performansı o.c. ile ortaya çıkıyor.