AMD R9 390'a İşlemci Tavsiyesi

Captain_Price

Kilopat
Daha fazla  
AMD MSI R9 390 8GB Ekran Kartı ile sistem toplayacağım.
MSI R9 390 GAMING 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Sizden İşlemci tavsiyesi almak istiyorum.
Intel® Core™2 Quad Processor Q6600 (8M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB) Teknik Belgeler
Intel® Core™ i7-950 Processor (8M Cache, 3.06 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI) Teknik Belgeler
1-)1. linkteki İşlemci şu anda bende var biliyorum o haliyle darboğaz yapacaktır ama ne kadar overclock yaparsam darboğaz yapmaz?
2-)Çare yoksa 2. linkteki İşlemciyi alacağım ama biraz bütçemi zorlayacağım sizce sorun yaşarmıyım?

1. işlemciyi OC yapsanız da o ekran kartı ile dengeli kullanamazsınız. Zaten öyle bir işlemciye de R9 390 kadar güçlü bir kartı takmanın gereği yok. Daha düşük bir kart alıp işlemcinizi de güncelleyin.

2.'yi de sakın almaya kalkmayın. Tahminimce i7 olduğuna kapılıyorsunuz ancak ilk nesil i7'lerden. Yani çok eski. Daha güncel bir işlemci tercih etmelisiniz.

O haliyle i7 işlemci darboğaz yaşatır mı? Yaşatırsa güncellemelerle geçer mi yani bir çaresi var mı?
O haliyle i7 işlemci GTX 960'a olur mu peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sana şöyle bir şey söyleyeyim: Recep Baltaş ile Ali Güngör yeni sistem toplamışlardı, 2500 TL'lik oyun sistemi diye. Daha yeni orada Recep Abi dedi ki:
Eski nesil i7 işlemci almak yerine, yeni nesil i3 alın demişti. Sen de bence İntel i7'yi seç. Daha yeni nesil ve 45nm.

I3 işlemci R9 390 ile darboğaz yapıyor onu da belirteyim. Aşağıdaki videoda farkı görebilirsin. (Aşırı derece değil) i3 için o kadar para vereceğine bari i5 4460 al ilerde sıkıntı olmasin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İ3 4130 ile İ3 6100 aynı performansı vermiyor. İ3 4370'ten bile daha performanslı İ3 6100. Yine de bu tarz strateji oyunlarında bir miktar darboğaz olabilir ancak her oyunda darboğaz yaşayacak diye bir şey yok. Yüksek işlemci kullanan oyunlarda olacaktır sadece. Fakat ben zaten ekran kartını düşük tutup işlemciyi yükseltmesini söyledim. İ3 6100 ile R9 390 kullanmak pek dengeli olmayacaktır zira.

Ayrıca I7-950 130w çekiyor oldukça fazla ve o işlemci 1336 pin anakart istiyor buda ekstra bir masraf .Sana tavsiyem GTX 970 alıp güç kaynağından fıyatı düşürebilirsin o kalan parayı da işlemciye koyabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı