AMD Radeon RX 7900 XTX İncelemesi

Bana göre AMD çoğu zaman düşük bütçede performans hedefleyen bir marka, az maliyet az göz boyama maksimumum performans, kesinlikle bütçem olsa RTX serisi alırım bunun sebebi çok fazla desteğinin bulunması aslında RTX kartlar sadece oyun değil çok farklı teknolojilere de ev sahipliği yapıyor, örnek yapay zeka vesaire olabilir.

Şu anda Portal RTX'de de bulunan ve Ray Tracing'e sümüğünü atmayan teknoloji.

Eki Görüntüle 1600952

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

16 yıldır gözlük takıyorum ama hayatımı bu kadar etkileyici gördüğümü söyleyemem efsane duruyor path tracing.

Hocam ayrıca yıllar içerisinde oldukça ucuzlar AMD kartlar.

Ekran kartı pazarında daha çok pay almaları lazım işlemcide olduğu gibi. 13. nesilde Intel sağlam gelince Ryzen 7000'lerde hemen fiyat kırptılar misal. Bu fiyatlar beğenilmezse ve eleştirilse ona göre düzenleme yaparlar. Şu anda RX 6000 serisi bayağı ucuz örneğin.

Ekran kartı pazarında daha çok pay almaları lazım işlemcide olduğu gibi. 13. nesilde Intel sağlam gelince Ryzen 7000'lerde hemen fiyat kırptılar misal. Bu fiyatlar beğenilmezse ve eleştirilse ona göre düzenleme yaparlar. Şu anda RX 6000 serisi bayağı ucuz örneğin.
Evet hocam.
Ben ASUS dual 3050 ve i5 12400f sistemi 13k fiyata aldım ama bileşenleri piyasaya göre kaliteli.
Aldığım zaman rx6600 sistemler 14-15k civarı olması gerek yanlış hatırlamıyorsam şimdi 11k gibi bir rakama kadar düştüler ve bu harika bir durum.

Kartlar yeni olduğu için optimizasyon sıkıntıları var gibi duruyor. Oyunlar arası abuk subuk farklar var. Bir oyunda çok iyiyken diğerinde FPS diplerde. Birkaç ay sonrası driver güncellemeleriyle sonuçların önemli ölçüde değişeceğini düşünüyorum. Ve tabii RT performansı yerlerde asıl hayal kırıklığı yaratan konu bu. AMD RT konusuna pek önem vermiyor gibi. Bu seviyede kart alacak olsam gider RTX 4080 alırım sanırım. 7900XTX TR Fiyatı 26 bin olarak açıklandı. Özel soğutmalılar falan 28-29’u bulur. O fiyata ilerde RTX 4080 bulunabilir. 7900XTX Türkiye piyasasına fiyat olarak yanlış giriş yaptı bence. Tek sorun fiyatı gibi duruyor onun dışında performans olarak çok iyi bir konumda.

@NNUE 2 k da VRAM yetmezliği olur mu ?
Şuan için yeterli önümüzdeki 1-2 yıl için de yeterli olur. Fakat ilerisi hakkında net konuşamam. 2025'e kadar götürür 2k'da rahat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı