AMD RAM, Intel RAM adaptörüne takılır mı?

MuratLider

Kilopat
Daha fazla  
AMD RAM'i Intel RAM bellek adaptör kartına takmak mümkün mü? Bu adaptörler satılıyor mu? Intel Core 2 eski sistem kullanıyorum. Intel adaptör kartı satılıyor mu bilen var mı? misal resimdeki tip

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    101,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Anakartında DDR3 giriş yok mu?

Anakartta DDR3 AMD RAM icin yok ama Intel islemciyle uyumlu icin giris var AMD RAM'ı var bende internetten satın aldım AMD icin RAM'ı Intel icin RAM'e takmak icin dönüştürücü bulamadım. Resimdeki tip dönüsrücü satan site var mı bilgin var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    101,1 KB · Görüntüleme: 35
Anakartta DDR3 AMD RAM icin yok ama Intel islemciyle uyumlu icin giris var AMD RAM'ı var bende internetten satın aldım AMD icin RAM'ı Intel icin RAM'e takmak icin dönüştürücü bulamadım. Resimdeki tip dönüsrücü satan site var mı bilgin var mı?
Ne dediğinizi anlamaya çalışıyorum ve anlayamadım.

RAM Bellek slotlarında; intel yada AMD ayrımı yoktur.
Yani RAM takılan slot DDR3 ise intel yada AMD ayrımı olmaz.
Bu dediğim DDR1, DDR2, DDR3, DDR4 yada DDR5 için de aynıdır.
Demek istediğim RAM belleklerde sadece slot farkı vardır.
AMD yada intel diye farklı slotlar yoktur.

Eğer amacınız Laptop RAM bellekleri masaüstü bilgisayar da kullanmaksa; Masaüstü bilgisayar için bir dönüştürücüye ihtiyacınız var.

Anakartınız intel olduğu için uyum sorunu yaşama ihtimaliniz az olur, genede ürünle ilgili bilgileri dikkatli okuyunuz.

Son düzenleme:
Ne dediğinizi anlamaya çalışıyorum ve anlayamadım.

RAM bellek slotlarında; Intel'ya da AMD ayrımı yoktur.
Yani RAM takılan slot DDR3 ise Intel'ya da AMD ayrımı olmaz.
Bu dediğim DDR1, DDR2, DDR3, DDR4'ya da DDR5 için de aynıdır.
Demek istediğim RAM belleklerde sadece slot farkı vardır.
AMD'ya da Intel diye farklı slotlar yoktur.

Eğer amacınız laptop RAM bellekleri masaüstü bilgisayar da kullanmaksa; masaüstü bilgisayar için bir dönüştürücüye ihtiyacınız var.

Anakartınız Intel olduğu için uyum sorunu yaşama ihtimaliniz az olur, gene de ürünle ilgili bilgileri dikkatli okuyunuz.

DDR2 kullanıyorum DDR3 RAM aldım satın dönüştürücü adapatörler satan siteler hakında bilgin var mı? Paylasmıs oldugun bilgi icin teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı