AMD, RDNA 2 ile %50 verimlilik artışı sağlayacak

AMD, RDNA 2'nin RDNA'dan %50 daha verimli olacağını belirtiyor. Biliyorsunuzdur ancak yeni kartlarla donanımsal Ray Tracing desteğinin de geleceğini belirteyim.

50.jpg

324324.jpg

Ayrıca yeni karttan bir görüntü sızdırıldı. Kart hakkında hiçbir detay bulunmamakta.

321.jpg

Sizce tahmini ne zaman çıkar ve fiyatlar ne olur?
Gözüken yıl sonuna doğru gibi. Ancak RTX 3000 serisi çıkınca aniden çıkarabilir. Bilemiyoruz. Bildiğimiz şey bu yıl sonunun güzel bitecek olması.

@annihilator İyi başladılar 5600M ile, 2060 performansında bir mobil GPU. 4800H'ın dahili grafik GPU'su da 15W MX150 ile aynı performansta.
Ben 1660Ti bandında bir dizüstü AMD GPU'su çıkmasını isterdim. Lise yıllarımdan beri içimde hep bir AMD sevdası vardı lakin dizüstünde R5 M330'u kullanınca Aşk-ı Memnu'daki Adnan gibi oldum. AMD'nin güncel serilerindeki isimler de HD serisinden farkı yok. İnsan bakarken acaba gene batırmış olmasınlar mı diyor içten içe.😀

Sistem toplamak için beklemek mantıklı mı? Eski parçaların fiyatı düşer mi?
Beklemekte fayda var. Parayı altına yatırabilirsiniz. Eski parçaların fiyatı büyük ölçüde düşecektir.

@Victoria 3000 serisinin fiyatları şimdiden düşmeye başladı. Ekran kartı fiyatları da düşer belli bir seviyeye.

@Cruslan İşlemcilerinin verimliliği Intel'e göre çok daha iyi. Ekran kartı tarafında biraz haklısın, 7nm'ye geçişe rağmen güç tüketimleri yüksekti kartların. Şimdi o da değişiyor, tabloda görebiliyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı