AMD RX 500 Ekran Kartları Nisan Ayında Çıkabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

AMD’nin yeni RX 500 serisi ekran kartlarının önümüzdeki ay piyasaya çıkacağına dair güçlü söylentiler var. AMD geçen yıl RX 400 serisi ekran kartlarını satışa çıkardığından beri, bunu takip edecek bir RX 500 serisinin olacağına dair söylentiler vardı. AMD’nin en son sürücülerinde bulunan bazı kod adları, bu yeni serinin çok yakında piyasada olacağına dair söylentileri canlandırdı. […]

AMD RX 500 Ekran Kartları Nisan Ayında Çıkabilir Technopat

Daha fazlası...

RX 500 serisiyle birlike çıkması beklenen Polaris 12'li RX 540 veya RX 550 ile G4560'ı birleştirerek 1200 TL civarına harika oyun bilgisayarları toplanabilir. Bütçe kısıtlamalarıyla boğuşan insanlarımız için çok güzel alternatifleri bize sunan AMD'ye yeniden teşekkür etmek lazım.

400 serisi çöp mü oldu şimdi? Bu ne acele ya? Bir sene sonra falan çıkarsaydınız, daha kartlar tap taze. Böyle rekabet mi olur? Bunun sonu nereye kadar gidecek?

400 serisi çöp mü oldu şimdi? Bu ne acele ya? Bir sene sonra falan çıkarsaydınız, daha kartlar tap taze. Böyle rekabet mi olur? Bunun sonu nereye kadar gidecek?
Aslında gerçek bir jenerasyon değişikliği olmayacak. Bir ihtimal üretim sürecinin değişeceği konuşuluyor. Ancak bunlar çok zayıf iddialar. Her şey aynı. Aynı GPU'ları OC'li olarak göreceğiz. Ancak en az %10 civarı bir performans artışı görürüz.

Hocam madem %10 artacak, neden boşu boşuna üretim yapıyorlar ki? 1 sene sonra yap, taş gibi olsun.

RX 480'lerin bazıları 1300 Mhz'in üzerine çıkmazken bazıları 1500 Mhz'i rahatlıkla görüyor. Böyle bir fark yeni ürünler pazarlama ihtiyacı duyuruyor. Ayrıca daha önceki bir mesajda da belirttiğim gibi RX 540-550-560-570-580 gibi geniş bir yelpazeyle gelme durumu var. Ben de bu kadar küçük artışlar için jenerasyon değişikliğini doğru bulmuyorum ancak 540-550 gibi ürünleri çıkarabilmek için de bu atlamaya ihtiyaç vardı. Çünkü 450-440 halihazırda OEM'ler için eski GPU mimarisi ile üretilmiş olan kartlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı