Ayrıca mümkünse hiç bir ayar çekilmemiş halde iken bir ekran görüntüsü atabilir misin?
Power limite düşüyorsun muhtemelen. Power limitini arttırdın mı? Sıcaklıklar ne durumda? Thermal throttle da yiyor olabilirsin.
bu şekilde
Ayrıca mümkünse hiç bir ayar çekilmemiş halde iken bir ekran görüntüsü atabilir misin?
Power limite düşüyorsun muhtemelen. Power limitini arttırdın mı? Sıcaklıklar ne durumda? Thermal throttle da yiyor olabilirsin.
Hocam core clock'u arttırınca direk fps artar mı yoksa yeniden başlattıktan sonra mı etki gösterir? Şu an power full ve clock'lar 0.Power Limit full sıcaklıkları gözlemlemedim.
cs2 için herhangi bi çökme yaşmadım şimdiye kadar bu ayarlarla 100-150 fps arası oynatıyor oc li haliyle tabiEki Görüntüle 2435735
bu şekilde
Power limit full iken sıcaklıklara bak. Sıcaklıklara bakmadan overclock yapılmaz, kartı yakma ihtimalin var aşırı sıcak ise kart.Hocam core clock'u arttırınca direk fps artar mı yoksa yeniden başlattıktan sonra mı etki gösterir? Şu an power full ve clock'lar 0.
Kesin çalışır diye bir ayar yok ancak arkadaşımın 75W vbioslu rx 550'ini şu ayarlar ile overclock etmiştim :Eki Görüntüle 2435735
bu şekilde
MSI'in kendi furmarkinda 85 dereceyi geçmiyor GPU yüzde yüz kullanımında, max 70 falan görüyor ben de yapayım dedim. Ama yaptıktan sonraki sıcaklıklar da normaldi sanırım, fullüyordum gpu fan hızını ve sıkıntı olmuyordu. Fullemesem bile 75 derece falandıPower limit full iken sıcaklıklara bak. Sıcaklıklara bakmadan overclock yapılmaz, kartı yakma ihtimalin var aşırı sıcak ise kart.
Kesin çalışır diye bir ayar yok ancak arkadaşımın 75W vbioslu rx 550'ini şu ayarlar ile overclock etmiştim :
Core voltage 1075mV
Core clock 1520MHz
Memory voltage ise stock'un +100 haliydi
Memory clock ise 1900'dü.
Bu ayarlar çökme yapıyor mu diye bir bak eğer ki yapıyorsa bana nasıl çökme yaptığını söyle. Yanii görüntü donup driver kendisine restart mı atıyor yoksa direkt ekran tek bir renge mi dönüşüyor ya da görüntü pikselleşiyor mu vb.
MSI'ın kendi furmarkını kullanmanı pek önermem furmarkv2 indirip o şekilde test etmen daha doğru olur. Ben kombustor kullanıyordum kombustor ekran kartına yük vermiyor gibi bir şeydi.MSI'in kendi furmarkinda 85 dereceyi geçmiyor GPU yüzde yüz kullanımında, max 70 falan görüyor ben de yapayım dedim. Ama yaptıktan sonraki sıcaklıklar da normaldi sanırım, fullüyordum gpu fan hızını ve sıkıntı olmuyordu. Fullemesem bile 75 derece falandı
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.