AMD RX 550 4 GB overclock değerleri nasıl olmalı?

Ayrıca mümkünse hiç bir ayar çekilmemiş halde iken bir ekran görüntüsü atabilir misin?

Power limite düşüyorsun muhtemelen. Power limitini arttırdın mı? Sıcaklıklar ne durumda? Thermal throttle da yiyor olabilirsin.
foto 2.png

bu şekilde

Hocam core clock'u arttırınca direk fps artar mı yoksa yeniden başlattıktan sonra mı etki gösterir? Şu an power full ve clock'lar 0.
Power limit full iken sıcaklıklara bak. Sıcaklıklara bakmadan overclock yapılmaz, kartı yakma ihtimalin var aşırı sıcak ise kart.
Kesin çalışır diye bir ayar yok ancak arkadaşımın 75W vbioslu rx 550'ini şu ayarlar ile overclock etmiştim :

Core voltage 1075mV
Core clock 1520MHz
Memory voltage ise stock'un +100 haliydi
Memory clock ise 1900'dü.

Bu ayarlar çökme yapıyor mu diye bir bak eğer ki yapıyorsa bana nasıl çökme yaptığını söyle. Yanii görüntü donup driver kendisine restart mı atıyor yoksa direkt ekran tek bir renge mi dönüşüyor ya da görüntü pikselleşiyor mu vb.

Power limit full iken sıcaklıklara bak. Sıcaklıklara bakmadan overclock yapılmaz, kartı yakma ihtimalin var aşırı sıcak ise kart.

Kesin çalışır diye bir ayar yok ancak arkadaşımın 75W vbioslu rx 550'ini şu ayarlar ile overclock etmiştim :

Core voltage 1075mV
Core clock 1520MHz
Memory voltage ise stock'un +100 haliydi
Memory clock ise 1900'dü.

Bu ayarlar çökme yapıyor mu diye bir bak eğer ki yapıyorsa bana nasıl çökme yaptığını söyle. Yanii görüntü donup driver kendisine restart mı atıyor yoksa direkt ekran tek bir renge mi dönüşüyor ya da görüntü pikselleşiyor mu vb.
MSI'in kendi furmarkinda 85 dereceyi geçmiyor GPU yüzde yüz kullanımında, max 70 falan görüyor ben de yapayım dedim. Ama yaptıktan sonraki sıcaklıklar da normaldi sanırım, fullüyordum gpu fan hızını ve sıkıntı olmuyordu. Fullemesem bile 75 derece falandı

MSI'in kendi furmarkinda 85 dereceyi geçmiyor GPU yüzde yüz kullanımında, max 70 falan görüyor ben de yapayım dedim. Ama yaptıktan sonraki sıcaklıklar da normaldi sanırım, fullüyordum gpu fan hızını ve sıkıntı olmuyordu. Fullemesem bile 75 derece falandı
MSI'ın kendi furmarkını kullanmanı pek önermem furmarkv2 indirip o şekilde test etmen daha doğru olur. Ben kombustor kullanıyordum kombustor ekran kartına yük vermiyor gibi bir şeydi.

80 85 derecelerde thermal throttle yiyeceğini sanmıyorum, yine de GPU Z üzerinden sensörs kısmına gelip perfcap reason kımsında ne yazdığına bakabilir misin?

hocam 1430 mhz 2000 vram mhz yaptım bende bir sorun varmı sizde suan ben 1500 mhz denedim ekran dondu geri 1430a dondum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı