Çözüldü AMD RX 570 çöküp duruyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemil4433

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 570 4GB
Ya, bu ekran kartını aldığım günden beri çöküp duruyor. Oyundayken oyundan atıyor, hatta bazen PC’yi yeniden başlatmam gerek oluyor. Yazılımı çöktü, ekran kartı sürücüsü çöktü deyip duruyor. Bu kronik sorun mu yoksa çip ile ilgili bir durum mu? Hayır, bunu satayım diyorum da bu şekilde satılır mı onu da bilmiyorum. Gerçi bir performans kaybı yok yani oyunlarda FPS yüksek, kasma donma yok, sadece arada çöküyor. RX 570 4 GB olan çift fan versiyonu. Bu kaç TL bandına gider ve bunu satıp yerine NVIDIA almayı düşünüyorum. Bu konu hem öneri hem arıza konusu. NVIDIA’da ne önerirsiniz, özellikleri buna yakın olan? Çok abartı bir şey istemiyorum, Valorant oynuyorum sadece arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Valorant V-Sync açık ayarda yazılım çökmezse ben kartın aşırı FPS verdiği için yazılımının crash yediğini anlamış olurum.

Zaten her oyunumu V-Sync ayarı açık oynarım ondan.

Denerim hocam tabii ki fakat şöyle hep çökmüyor ki şans tamamen yani en son 2-3 gün önce yaşadım o sorunu mesela.

Valorant V-Sync açık ayarda yazılım çökmezse ben kartın aşırı FPS verdiği için yazılımının crash yediğini anlamış olurum.

Sorunu çözdüm direkt sürücüyü hiç kurmuyorum formattan sonra Windows'un kendi kurduğu sürücüyü bırakıyorum o da AMD Radeon Software'yi kurmuyor ondan dolayı da çökme olmuyor. Denemek için sürücüyü indirip kurdum. Kurduğum gibi oyunda gene çöktü. Şu an kaldırdım sürücüyü rahat çökmeden oynuyorum.
RX 570'in çökme olayı kronik değil ama sık görülen bir durum. Genelde sürücü, ısınma ya da PSU kaynaklı oluyor. DDU ile sürücüyü silip yeniden kurmayı dene. Isılara da bir bak, çok ısınıyorsa macun yenile.

Performansın iyiyse çip sağlamdır. Satışta dürüst ol, “arada oyun atıyor ama FPS iyi” dersen alan çıkar. Temizse 2000-2500 TL arası gider.

Temiz kullanılmış GTX 1060 bulursan güzel olur.

Cemil kardeşim senden bir ricam olacak.
Ben AMD kart almak istiyorumda hep V-Sync açıp oyunlarımı oynarım.

Sorun yaşadığın oyunlarda V-Sync açıp dener misin?
Eğer sorunla karşılaşmazsan RX 7800 XT falan almaya çalışırım.

Sanırım ekran kartı aşırı FPS verirken yazılım buga giriyor ve çöküyor.
Ben FPS'i 75 Hz monitöre sınırlayacağım için bir sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.
O yüzden karar vermem gerek.

Son düzenleme:

Sürücü sil kur defalarca denedim hocam ısı ara ara takip ediyorum macun düzenli yenilerim yani öyle çok aşırı ısındığı söylenemez işin garibi FPS de iyi yani hani 300 alması gerekirken 100 FPS veriyor gibi bir durumu söz konusu değil kasma donma yapmıyor akıcı oynatıyor oyunları ama nedense çökme problemi oluyor. Bir diğer problemi kazayla MSI logosunun olduğu RGB ışığının kablosunu kopardım lehim yerlerinden kazayla

1060 bakıyorum evet ama nasıl güveneceğim bilmiyorum arızalı bir şey gelirse diye, V-Sync açıp hangi oyunlarda deneyebilirim ki sadece Valorant falan atıyorum ama ekran kartı oyun seçmiyor zaten her oyunda öyle atılma yaşıyorum tam olarak V-Sync açıp neyi deneyeceğiz işten pek vakit bulamıyorum söz vermeyeyim ama yine de yarın iş dönüşü bakmaya çalışırım.

Valorant V-Sync açık ayarda yazılım çökmezse ben kartın aşırı fps verdiği için yazılımının crash yediğini anlamış olurum.

Denerim hocam tabii ki fakat şöyle hep çökmüyor ki şans tamamen yani en son 2-3 gün önce yaşadım o sorunu mesela.

Sorunu çözdüm direkt sürücüyü hiç kurmuyorum formattan sonra Windows'un kendi kurduğu sürücüyü bırakıyorum o da AMD Radeon Software'yi kurmuyor ondan dolayı da çökme olmuyor. Denemek için sürücüyü indirip kurdum. Kurduğum gibi oyunda gene çöktü. Şu an kaldırdım sürücüyü rahat çökmeden oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

NVIDIA kullanınca bende GeForce Experience kurmuyordum deiver kurulumunda tık işaretlerini kaldırıyordum.
Zaten bir işimede yaradığı yoktu. AMD kullanırsam bununda yazılımı pek gerekli değilmiş anlaşılan. Sadece driver yeter.

Aynen öyle gerek yok yazılımdan nefret ettim zaten bir ayar açayım bir şeyi değişeyim diyorum orijinal Windows'un kurduğu sürücüde vallahi daha az kasıyor ya örnek Valorant 200 300 FPS arası alıyorken en ufak ayarı performansta olsa kalitede olsa hangisine alırsam alayım FPS yerlere düşüyor ama sürücüyü kaldırınca sıfır problem.

Yalnız bir ekleme yapmam gerek Valorant gibi oyunlar sürücü sonrası çok nadirde olsa çökme gene yaptı yani şöyle önceden her gün yaşadığım sinir eden çökme sorunu artık 2-3 günde bir nadiren olmaya başladı ama bu sefer olduğunda sistemi direkt kitliyor hatta bazen yeniden başlatıyor ama kartın FPS performansında gram kayıp yok niye böyle anlamadım üstelik ekran kartı hariç tüm bileşenleri değiştirdim yakın zamanda Xeon sistem kullanıyordum anakart işlemci RAM baştan aşağıya değiştirdim niye böyle anlamadım kartta başka bir sorun var galiba ama FPS mükemmel yağ gibi akıyor oyunlar garip şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…