AMD RX 570 görüntü sorunu

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.899

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam herkese, daha önce de bu kart ile ilgili "WattMan" ve görüntüde bozulmalar problemleri yüzünden konular açmaktaydım. Ekran kartımı WattMan hatası sebebi ve görüntüde yaşadığım dalgalanmalar sebebi ile yaklaşık 4 ay önce garantiye yollayarak çözüm talep ettim. ASUS'tan bana gelen geri dönüş kartınız da bir problem olmadığı tüm testlerden başarı ile geçtiği sorunun yazılımdan kaynaklandığını söyleyerek kartımı geri gönderdi. Bende Windows'u silip sıfırdan yeniden kurdum, PSU değiştirdim, sürücüleri sıfırdan kurdum her şeyi denedim ve en son Radeon software adrenalin 2020 Edition çıktığında belki düzelir diyerek tekrar temiz bir sürücü kurulumu yaptım. Şu an da son sürüm olan 20.4.1 yüklü. Adrenalin 2020 Edition kurulumundan sonra artık WattMan hata uyarısı almamaktayım fakat bazı oyunların bölüm geçişlerinde ve internet ortamında tarayıcı açık iken ekran birden bire donuyor ve sinyal yok uyarısı alıyorum onunla beraber de mouse ve klavyenin de ışıkları sönüyor. Sistemi resetlemeden eski haline getiremiyorum. Bu sırada kasaya baktığımda ekran kartımın ortasında bulunan LED beyaz olarak yanıp sönmeye başlıyor. Sistem normal çalışır iken o LED yavaş yavaş kırmızı renkte yanık sönmekte. Bilgisayarı resetleğerek açtığımda sürücüden herhangi bir uyarı veya Windows'tan bilgi almıyorum. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Kartta ile ilgili sorun yaşıyorum ve garanti bir şey yok kart sağlam diyerek geri yolluyor. Gerçekten yazılımsal mı yoksa kronik bir arıza mı? Tüketici heyetine başvuru yaparsam sonuç çıkar mı? Ayrıca sistemi farklı bir kart ile "GTX 660" 2 haftaya yakın kullandım diğer bileşenlerim de arıza olduğunu sanmıyorum.

Sistem özellikleri:
Grafik kartı: ASUS AMD RX 570 4 GB OC.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
Anakart: ASUS B450M-K.
RAM: Corsair 2x8 16 GB 3000MHz.
PSU: Cooler Master 600W Lite 80Plus.

Arkadaşlar selam herkese, daha önce de bu kart ile ilgili "WattMan" ve görüntüde bozulmalar problemleri yüzünden konular açmaktaydım. Ekran kartımı WattMan hatası sebebi ve görüntüde yaşadığım dalgalanmalar sebebi ile yaklaşık 4 ay önce garantiye yollayarak çözüm talep ettim. ASUS'tan bana gelen geri dönüş kartınız da bir problem olmadığı tüm testlerden başarı ile geçtiği sorunun yazılımdan kaynaklandığını söyleğerek kartımı geri gönderdi. Bende Windows'u silip sıfırdan yeniden kurdum, PSU değiştirdim, sürücüleri sıfırdan kurdum her şeyi denedim ve en son Radeon software adrenalin 2020 Edition çıktığında belki düzelir diyerek tekrar temiz bir sürücü kurulumu yaptım. Şu an da son sürüm olan 20.4.1 yüklü. Adrenalin 2020 Edition kurulumundan sonra artık WattMan hata uyarısı almamaktayım fakat bazı oyunların bölüm geçişlerinde ve internet ortamında tarayıcı açık iken ekran birden bire donuyor ve sinyal yok uyarısı alıyorum onunla beraber de mouse ve klavyenin de ışıkları sönüyor. Sistemi resetlemeden eski haline getiremiyorum. Bu sırada kasaya baktığımda ekran kartımın ortasında bulunan LED beyaz olarak yanıp sönmeye başlıyor. Sistem normal çalışır iken o LED yavaş yavaş kırmızı renkte yanık sönmekte. Bilgisayarı resetleğerek açtığımda sürücüden herhangi bir uyarı veya Windows'tan bilgi almıyorum. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Kartta ile ilgili sorun yaşıyorum ve garanti bir şey yok kart sağlam diyerek geri yolluyor. Gerçekten yazılımsal mı yoksa kronik bir arıza mı? Tüketici heyetine başvuru yaparsam sonuç çıkar mı? Ayrıca sistemi farklı bir kart ile "GTX 660" 2 haftaya yakın kullandım diğer bileşenlerim de arıza olduğunu sanmıyorum.

Sistem özellikleri:
Grafik kartı: ASUS AMD RX 570 4 GB OC.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
Anakart: ASUS B450M-K.
RAM: Corsair 2x8 16 GB 3000MHz.
PSU: Cooler Master 600W Lite 80Plus.

Ayni sorun artik kafayi yemek üzereyim her şeyi denedim frekans dusurmesi voltaj dusurmesi surum degistirmesi yok abi cozulmuyor cozulmeyecek gibi duruyor AMD'nin ekran kartlarinin neden ucuz oldugunu anladim sanirim. ASUS ROG STRIX RX570 kartim.

Afterburner programı ile Core clock -100, Memory clock -50 değerini verin.

Hata tekrarlanırsa değerleri 2 ile çarpın ve tekrar verin.

Ben yapmiştim fakat gene ayni sorun oldu ve reset attigimda ayarlarimin hepsi gitmişti kisacasi bende işe yaramadi. Radeon'dan yapmiştim dediklerinizin benzerini.

Şu RX 500 serisini kullanıpta hata almayan yok be kardeşim. Bunlar nasıl kart arkadaş anlamıyorum ki, bunlar nasıl mühendis! Bir de amerikan şirketi olacaklar. Bende de RX 590 var. Bendeki sorun ise oyunlarda jaggies sorunu. Sizde de jaggies sorunu oluyor mu?

Ayni sorun artik kafayi yemek üzereyim her şeyi denedim frekans dusurmesi voltaj dusurmesi surum degistirmesi yok abi cozulmuyor cozulmeyecek gibi duruyor AMD'nin ekran kartlarinin neden ucuz oldugunu anladim sanirim. ASUS ROG STRIX RX570 kartim.
Tüketici haklarına başvurup kartı iade etmeye çalışmalıyız bence.
Şu RX 500 serisini kullanıpta hata almayan yok be kardeşim. Bunlar nasıl kart arkadaş anlamıyorumki, bunlar nasıl mühendis! Bir de Amerikan şirketi olacaklar. Bende de Rx 590 var. Bendeki sorun ise oyunlarda jaggies sorunu. Sizde de jaggies sorunu oluyor mu?
Dediğiniz sorunun ne olduğunu bilmiyorum..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı