AMD RX 5700 XT 500W PSU ile çalışır mı?

tıraktor

Hectopat
Merhaba, ekran kartımı yükseltmeyi düşünüyorum, AMD RX 5700 XT almak istiyorum, 500W 80+ PSU ile çalışır mı? Pcpartpicker'da çekilen güç 454W olarak gözüküyor, bir sıkıntı olur mu?

Ekran Görüntüsü (2).png

Merhaba, ekran kartımı yükseltmeyi düşünüyorum, AMD RX 5700 XT almak istiyorum, 500W 80+ PSU ile çalışır mı? Pcpartpicker'da çekilen güç 454W olarak gözüküyor, bir sıkıntı olur mu?

Eki Görüntüle 2376660
Yıllarca 500w ile kullandım. Tabiki burada tam yük esnasında sisteminizin çektiği toplam TDP değeri de önemli, sadece ekran kartı üzerinden voltaj değerlendirmesi yapmak mantıksız olur.

Emin misiniz hocam? Başka bir yerden detaylı ölçünce 466W çıktı, kartı ikinci el alacağım o yüzden soruyorum iade şansım yok.
Eminim tabi ki de. 466W tüketim imkansız. Yaklaşık dediğim gibi 400w tüketim olur tam yükte.
Psu 12v dan 450w verebiliyorsa okey yani.

Detaylı ölçümde toplam 466W çıktı, sorun çıkmaz herhalde.
Kartınız geldiği zaman OCCT ile hem cpu hemde gpu üzerine tam yük bindirin 3-5 dakika civarı yeterli olur, sistem reset atarsa veyahut kapanırsa bir sonraki alacağınız psu'nun minimum 700-750w arası olmasını tavsiye ederim.

Yeter hocam yetmesine de 5700XT almaktansa RX 6600 almanız daha mantıklı olur bana kalırsa. Hem daha düşük güç tüketimi var hem aynı performansı veriyor hem de çok daha sorunsuz bir kart, 5000 serisinde yazılım problemi çok fazla.

Fiyat farkı çok iki kart arasında, en az 1.5k fark var, normalde onu alacaktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı