15 yapfurmarkı 8x yapıp fanı maksimum 80 ayarlayıp deneyip geliyorum. kaç dakika yapayım testi?
yada fan hızını ellemiyimmi ?
15 yapfurmarkı 8x yapıp fanı maksimum 80 ayarlayıp deneyip geliyorum. kaç dakika yapayım testi?
yada fan hızını ellemiyimmi ?
FurMark'ı 8X yapıp fanı maksimum 80 ayarlayıp deneyip geliyorum. Kaç dakika yapayım testi?
Ya da fan hızını elle miyim mi?
Fan hızını hiç ellemeyin, otomatik yapsın bir de 8X teki degerlere bakalım. Kart büyük ihtimalle çok bakımsız kalmış. İyi bir termal macun ve termal pad değişimi gerekli gibi.
6600 ve 5700XT arasında devasa bir TDP farkı var karşılaştırmak mantıksız olur ama evet sıcaklık fazla.
@Oriencc @luckyyyy @SEMIKAANCAKIR @Geforce Mx130 hocam çok ilginç değerler ile geldim size. Neden böyle oldu anlamadım 15 dakika yapacaktım fakat 75 dereceyi bir türlü geçmedi 10. dakika da bıraktım. Fan hızı %33 de kaldı. Şüphelendim acaba kart mı bozuldu diye. Fakat GPU load %99 yani aslında kullanıyor, ama ilginç yani normalde 150-180 watt arası kullanıyor 130'u geçmedi. Onun da değişiği %30 fandayken 75 dereceyi bir türlü geçmedi.
![]()
@Oriencc @luckyyyy @SEMIKAANCAKIR @Geforce Mx130 hocam çok ilginç değerler ile geldim size. Neden böyle oldu anlamadım 15 dakika yapacaktım fakat 75 dereceyi bir türlü geçmedi 10. dakika da bıraktım. Fan hızı %33 de kaldı. Şüphelendim acaba kart mı bozuldu diye. Fakat GPU load %99 yani aslında kullanıyor, ama ilginç yani normalde 150-180 watt arası kullanıyor 130'u geçmedi. Onun da değişiği %30 fandayken 75 dereceyi bir türlü geçmedi.
![]()
Ek bilgi olarak şunu diyeyim. Ben ilk 0X MSAA ile yaptığım testte GPU Z'yi açarak yapmıştım, bunda açmadım.
Eki Görüntüle 2031442
Ek bilgi olarak şunu diyeyim. Ben ilk 0X MSAA ile yaptığım testte GPU Z'yi açarak yapmıştım, bunda açmadım.
Önceki testte 165FPS alıyordum fakat bunda 30 FPS'e sabitlenmiş sebebini anlamadım.
8X te FPS düşer sıcaklık azalır, 0X te daha çabuk çok FPS alır daha çok ısınır. Ama kartın yine de bakıma ihtiyacı var.
Bilgisayarında oyun olarak ne var?Hocam tamam kartın bakıma ihtiyacı var da. %30 fan da 75 derece bakıldığı zaman aşırı normal değil mi?
Bilgisayarında oyun olarak ne var?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.