AMD RX 5700 XT Nitro+ FurMark test sonucu nasıl?

FurMark'ı 8X yapıp fanı maksimum 80 ayarlayıp deneyip geliyorum. Kaç dakika yapayım testi?
Ya da fan hızını elle miyim mi?

Fan hızını hiç ellemeyin, otomatik yapsın bir de 8X teki degerlere bakalım. Kart büyük ihtimalle çok bakımsız kalmış. İyi bir termal macun ve termal pad değişimi gerekli gibi.

Fan hızını hiç ellemeyin, otomatik yapsın bir de 8X teki degerlere bakalım. Kart büyük ihtimalle çok bakımsız kalmış. İyi bir termal macun ve termal pad değişimi gerekli gibi.

Fan hızı maksimum 66 görecek şekilde ayarlanmış. Testi yapıp geliyorum.

@Oriencc @luckyyyy @SEMIKAANCAKIR @Geforce Mx130 hocam çok ilginç değerler ile geldim size. Neden böyle oldu anlamadım 15 dakika yapacaktım fakat 75 dereceyi bir türlü geçmedi 10. dakika da bıraktım. Fan hızı %33 de kaldı. Şüphelendim acaba kart mı bozuldu diye. fakat GPU load %99 yani aslında kullanıyor, ama ilginç yani normalde 150-180 watt arası kullanıyor 130'u geçmedi. Onun da değişiği %30 fandayken 75 dereceyi bir türlü geçmedi.

IMG_20231126_134250.jpg

@Oriencc @luckyyyy @SEMIKAANCAKIR @Geforce Mx130 hocam çok ilginç değerler ile geldim size. Neden böyle oldu anlamadım 15 dakika yapacaktım fakat 75 dereceyi bir türlü geçmedi 10. dakika da bıraktım. Fan hızı %33 de kaldı. Şüphelendim acaba kart mı bozuldu diye. Fakat GPU load %99 yani aslında kullanıyor, ama ilginç yani normalde 150-180 watt arası kullanıyor 130'u geçmedi. Onun da değişiği %30 fandayken 75 dereceyi bir türlü geçmedi.

IMG_20231126_134250.jpg

Ek bilgi olarak şunu diyeyim. Ben ilk 0x msaa ile yaptığım testte GPU Z'yi açarak yapmıştım, bunda açmadım.

@Oriencc @luckyyyy @SEMIKAANCAKIR @Geforce Mx130 hocam çok ilginç değerler ile geldim size. Neden böyle oldu anlamadım 15 dakika yapacaktım fakat 75 dereceyi bir türlü geçmedi 10. dakika da bıraktım. Fan hızı %33 de kaldı. Şüphelendim acaba kart mı bozuldu diye. Fakat GPU load %99 yani aslında kullanıyor, ama ilginç yani normalde 150-180 watt arası kullanıyor 130'u geçmedi. Onun da değişiği %30 fandayken 75 dereceyi bir türlü geçmedi.

IMG_20231126_134250.jpg

Ek bilgi olarak şunu diyeyim. Ben ilk 0X MSAA ile yaptığım testte GPU Z'yi açarak yapmıştım, bunda açmadım.

Önceki testte 165FPS alıyordum fakat bunda 30 FPS'e sabitlenmiş sebebini anlamadım.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2031442

Ek bilgi olarak şunu diyeyim. Ben ilk 0X MSAA ile yaptığım testte GPU Z'yi açarak yapmıştım, bunda açmadım.

Önceki testte 165FPS alıyordum fakat bunda 30 FPS'e sabitlenmiş sebebini anlamadım.

8X te FPS düşer sıcaklık azalır, 0X te daha çabuk çok FPS alır daha çok ısınır. Ama kartın yine de bakıma ihtiyacı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı