AMD RX 580 ve i5 3330 Düşük FPS

sakinsu

Hectopat
Herkese merhabalar

ASUS P8H61 R2 anakart
Intel i5-3330 işlemci
Cricual MX300 520 GB SSD
MSI Optix MAG241c 23.6 144 Hz oyuncu monitörü
ASUS Dual RX 580 8 GB OC Edition
16 GB DDR3 Kingston HyperX 1600 MHz RAM
Windows 10 Pro 64 Bit işletim sistemi
600W High Power PSU

Yukarıda belirttiğim sistemimde daha önce araştırmadan aldığım GTX 1070 ekran kartı vardı. Darbogaz yaptığı için yine buraya Technopat'a konu açarak sizden gelen öneriyle RX580 8 GB ekran kartı aldım. Ama düşük FPS sorunumu yine de çözemedim. Bütün oyunlarda grafik ayarları minumum da olmasına ragmen (BF1'de 30 FPS, Rainbow 6 da 70 FPS, Apex'de ortalama 60 FPS, Rise of the Tomb Raider 50-60 FPS, PUBG'de 50-60 FPS) alıyorum. Bütün FPS sorunu ile ilgili önerileri denedim. (V-sync kapatmak dahil) ama olmadı; ben direk format atıp temiz bir kurulum yaptım. Bütün sürücülerimi güncelledim. AMD Radeon ayarlarıyla alakalı bir ayar yapmam gerekiyor mu acaba. Yoksa bu ekran kartı da mı darbogaz yapıyor. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne saçma yorumlar gelmiş ya. Adam GTX 1070'i satıp RX 580 almış. Cebine para bile artmıştır. Ama siz RX 580 alacağına işlemci al diyorsunuz. O zaman kafadan 1000 TL masrafı olacak. Anakart ve RAM (? [emin değilim DDR3 mü DDR4 mü]) masrafı da eklenecek. 2000₺'si gider. Parası olmayabilir.

Grafik ayarlarını en yükseklere al. Ekran kartın yetmez, FPS 60 altına düşerse bir tık azalt.

Radeon ayarlarindan Chill modunu kapatirsaniz belki FPS artisi elde edebilirsiniz. Bir de ayarlari minimumda tutmak yerine orta veya yuksege alabilirsiniz veya ekran cozunurlugunu 1080p yapabilirsiniz. Ekran karti ve islemciyi kullanmanizi saglar bu ayarlar. Ayrica PSU markasini ve modelini yazmamissiniz. PSU'dan da kaynaklaniyor olabilir.
cevabınız için teşekkür ederim. önerinizi denedim ama degişmedi hiç bir şey. arkadaşların da dediği gibi aynı işlemciye ısrar etmemle alakalı galiba.
Bence o işlemci ekran kartını besleyemediğinden böyle FPS alıyorsun yükü ekran kartına atman lazım çözünürlüğü 2k ve üstünde dene.
teşekkür ederim cevap için. denedim ama malesef düzelmiyor
İşlemcin çok zayıf anakartı ve işlemciyi değişip i5 9400f falan alırsan uçar sistem o işlemciyle yüksek oranda darboğaz yaşıyorsun.

PSU yla alakası yok işlemciyi görmüyormusunuz.
teşekkür ederim ilginiz için.

GTX 1070, RX 580 gibi kartlara sahip olmak isteyen çok kullanıcı vardır burada. Sorun bu ekran kartlarını değiştirip hala aynı işlemcide ısrar etmende.
teşekkür ederim yanıtınız için. haklısınız işlemci konusun da sistemi yeniden toplamam lazım..
4/4 çekirdek işlemciler 1050Ti'ı bile düzgün besleyemiyor artık. İşlemci de bir yere kadar yani.
teşekkür ederim cevabınız için. haklısınız işlemci konusunda...
O işlemci darboğaz yapıyor dostum. İşlemciyi değiştirmen gerek. GTX 1070'i değiştireceğine yeni bir işlemci alabilirdin.
cevabınız için teşekkür ederim.işlemci değişince anakart rem de degişmem gerekeceği için bulaşmak istemedim.bir müddet idare eder diye düşündüm ama yanıldım.
Ekran kartı değiştirmek yerine i7 3770 alsanız sorununuzu çözerdi diye düşünüyorum.
teşekkür ederim cevabınız için. Ddr3 sisteme yatırım yapmak istemedim.idare eder diye düşündüm bir müddet sonra donanım yükseltmesi yaparım diye düşünüyordum. böyle bir sorun olacağını düşünmedim
İşlemciniz 3. nesil farkındasınızdır umarım.
cevabınız için teşekkür ederim.farkındayım ama bu kadar düşük performans oluşturacağını beklemiyordum
1070 ile o işlemci darboğaz yaparken size kim RX 580 önermiş merak ediyorum.
cevabınız için teşekkür ederim. kimseyi ifşa etmeyeyim ama foruma konu açtığım da işlemciye uygun ekran kartının rx580 veya gtx 1060 olursa darbogaz olmayacağı söylendi bende tercihimi rx580 den yana yaptım.ama aynı sorun tekrar oluştu.hatta başka forum sitelerinde rx580 veya gtx 1060 darboğaz olsa bile %10 -%20 arası olacağı ama bunun da fazla rahatsız etmeyeceği bunu göze almam gerektiği söylendi.ama söylendiği gibi olmadı...
Ne saçma yorumlar gelmiş ya. Adam GTX 1070'i satıp RX 580 almış. Cebine para bile artmıştır. Ama siz RX 580 alacağına işlemci al diyorsunuz. O zaman kafadan 1000 TL masrafı olacak. Anakart ve RAM (? [emin değilim DDR3 mü DDR4 mü]) masrafı da eklenecek. 2000₺'si gider. Parası olmayabilir.

Grafik ayarlarını en yükseklere al. Ekran kartın yetmez, FPS 60 altına düşerse bir tık azalt.
ilginiz için teşekkür ederim. dediginiz gibi oldu herşey. doların tavan yaptığı şu dönem de yeni kasa toplamak baya masraflı.bir müddet idare eder diye düşündüm bu şekilde ama malesef olmadı.
MSI afterburner'la oyun içi işlemci ve ekran kartı kullanımlarını gözlemle, oyunları minimum değil ultra ayarlarda oynamayı dene.
cevabınız için teşekkür ederim.her şeyi denedim ama malesef.. msı afterburner le kontrol ettiğimde grafikleri hangi düzeye alırsam alayım ekran kartı ve işlemci ikisi de ters orantıda ilerliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı