Rehber AMD RX 7000 serisi kartlar icin Undervolt/Overclock Rehberi

Dostum öyle bir şey yok keza çevremde dahi görmedim duymadım, TDP değeri ne ise en azından ben de AMD Adrenalinde o gözüküyor, sen mevcut gösterilen TDP değerinden daha fazla tüketiyor ve eski kartlarda TBP değeri vs gözükmüyor diyorsun tamam lakin 7900 XTX için durum senin dediğin gibi değil, ne AIDA64 ne HWInfo ne Furmark ne de Adrenalin metrikte sonuçlar farklı, o an kart ne istediyse onu çekiyor yani aksi bir durum yok ki? 5600XT için TBP gözükmüyor ama zaten kart belirli bir güç limitine sahip daha fazla kullanmıyor ki, kullansa bu zaten HWInfo gibi programlara yansır. MSI Gaming X Trio 2080 Ti max tüketim 300W, RX 5600 XT gibi bir kart 250W çekecek değil ya, ben güç limitini artırdım ve çekirdek voltajınıda bu oranda yükselttim belki daha fazla çeker belirlenen değerden diye aksine limit değere ulaşmadı bile, belki termal limite girdi bilemem çünkü 5-6 senedir açılmayan kart 100 derece oldu.

430W furmark.png

Benim kartın yukarıda stok versiyonunu paylaştım ve kartın üreticisi 375W olarak ayarlamış, ben yeni paylaştığım sonuçta manuel olarak 430W yaptım ve Adrenalin üzerinde de bu sonuç çıkıyor ne eksik ne fazla, yani dediğin gibi Adrenalin gerçek değeri göstermiyor gibi bir durum yok, bunu direk kendi kartım için değil aynı serinin diğer kartları içinde söyleyebilirim. Eski kartlar için söylediğin durumu güç çıkışına wattmetre bağlayarak ölçeceğim, kartı sistemde ayrı bir güç kaynağı ile kullanacağım, gerçekten daha yüksek güç tüketiyor mu Adrenalinde ki değer yanlış mı merak ettim.

stok furmark.png

Bu da stok haliyle, konuda ki başlığın dışında bir tartışmaya dönmesin daha fazla, umarım siz haklısınızdır.

Son düzenleme:
Tamam demek ki bunu RX 7900XTX için değiştirmiş olabilir. RDNA1 ve RDNA2'de %100 eminim ki kart TBP değeri yerine TDP değerini gösteriyor. Konuyu uzatmaya gerek yok. RX 5600XT için zaten 135W TDP için 150W TBP değeri varken RX 5700XT için 180W TDP değerindeyken 225W TBP değerini yansıtıyor. O sebeple RX 5600XT anlamlı olması başka bir şey tüketicinin bunu bilmemesi bambaşka bir şey.

TDP 100W olan bir ekran kartı için TBP ne olacak ki zaten diye düşünebilirsiniz herkes aynı fikirde olmayabilir çünkü bu kart aslında 132W güç tüketimi yani yaklaşık %32 daha fazla güç kaynağından güç çekiyor. (RX 6600) Konuya ek bir şey yazmayacağım ne söylediklerim gayet açık ve net anlaşılabilir. Söylediğim gibi RX 7XXX serisi ve yeni kartlar için bu durum böyle olmayabilir ama RDNA1 ve RDNA2 de %100 durum böyledir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı