Abstrack99
Hectopat
Dostum öyle bir şey yok keza çevremde dahi görmedim duymadım, TDP değeri ne ise en azından ben de AMD Adrenalinde o gözüküyor, sen mevcut gösterilen TDP değerinden daha fazla tüketiyor ve eski kartlarda TBP değeri vs gözükmüyor diyorsun tamam lakin 7900 XTX için durum senin dediğin gibi değil, ne AIDA64 ne HWInfo ne Furmark ne de Adrenalin metrikte sonuçlar farklı, o an kart ne istediyse onu çekiyor yani aksi bir durum yok ki? 5600XT için TBP gözükmüyor ama zaten kart belirli bir güç limitine sahip daha fazla kullanmıyor ki, kullansa bu zaten HWInfo gibi programlara yansır. MSI Gaming X Trio 2080 Ti max tüketim 300W, RX 5600 XT gibi bir kart 250W çekecek değil ya, ben güç limitini artırdım ve çekirdek voltajınıda bu oranda yükselttim belki daha fazla çeker belirlenen değerden diye aksine limit değere ulaşmadı bile, belki termal limite girdi bilemem çünkü 5-6 senedir açılmayan kart 100 derece oldu.
Benim kartın yukarıda stok versiyonunu paylaştım ve kartın üreticisi 375W olarak ayarlamış, ben yeni paylaştığım sonuçta manuel olarak 430W yaptım ve Adrenalin üzerinde de bu sonuç çıkıyor ne eksik ne fazla, yani dediğin gibi Adrenalin gerçek değeri göstermiyor gibi bir durum yok, bunu direk kendi kartım için değil aynı serinin diğer kartları içinde söyleyebilirim. Eski kartlar için söylediğin durumu güç çıkışına wattmetre bağlayarak ölçeceğim, kartı sistemde ayrı bir güç kaynağı ile kullanacağım, gerçekten daha yüksek güç tüketiyor mu Adrenalinde ki değer yanlış mı merak ettim.
Bu da stok haliyle, konuda ki başlığın dışında bir tartışmaya dönmesin daha fazla, umarım siz haklısınızdır.
Benim kartın yukarıda stok versiyonunu paylaştım ve kartın üreticisi 375W olarak ayarlamış, ben yeni paylaştığım sonuçta manuel olarak 430W yaptım ve Adrenalin üzerinde de bu sonuç çıkıyor ne eksik ne fazla, yani dediğin gibi Adrenalin gerçek değeri göstermiyor gibi bir durum yok, bunu direk kendi kartım için değil aynı serinin diğer kartları içinde söyleyebilirim. Eski kartlar için söylediğin durumu güç çıkışına wattmetre bağlayarak ölçeceğim, kartı sistemde ayrı bir güç kaynağı ile kullanacağım, gerçekten daha yüksek güç tüketiyor mu Adrenalinde ki değer yanlış mı merak ettim.
Bu da stok haliyle, konuda ki başlığın dışında bir tartışmaya dönmesin daha fazla, umarım siz haklısınızdır.
Son düzenleme: