Çözüldü AMD RX 7600 hotspot sıcaklığı sorun yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba. Ekran kartım yük altında GPU sıcaklığı normal seyrederken GPU hotspot sıcaklığı 100-105 derece arasında geziyor. GPU ve GPU hotspot sıcaklığı arasında bazen 25-35 derece fark oluşuyor. Yabancı forumlarda bunun 110 dereceye kadar normal olduğunu söyleyenler var. Bu ne kadar doğru? Ekran kartının ömrüne ne kadar etki eder? Aynı durumda olanlar veya bilen kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Amd adrenalinde problem var. gpu yu 2900mhz de çalıştırıyor. Sıcaklık o yüzden fazla ve kartın ömrü gidiyor. 2355mhz ye düşürmeni öneririm.
Amd adrenalinde problem var. gpu yu 2900mhz de çalıştırıyor. Sıcaklık o yüzden fazla ve kartın ömrü gidiyor. 2355mhz ye düşürmeni öneririm.

Dosya Ekleri

• a2.jpg
    a2.jpg
    213,9 KB · Görüntüleme: 89
Çözüm
Overclock yapmadım. Stok orjinal haliyle kullanıyorum.

Kardeşim çok teşekkür ederim. Dediğini yaptım işe yaradı. 2 ay oldu makineyi alalı. Haftada bir kaç saat girmişimdir ağır oyuna. Hotspot hep 95-105 arasıydı oyun esnasında . Ekran kartına zarar gelmemiştir umarım. Gerçi amd 110a kadar yolu var diyor ama belli olmaz.

Son düzenleme:
Dostum bu sorun 6-7 aydir boyle. Amd ye mail attim ama cok ilginc o kadar buyuk firma bu yazilim sorununu duzeltmedi.
Bende de sicaklik 70-75 arasi geziyordu, artik 50-55 arasi sabit.
Ayrica 80-90watt arasi guc tuketimi var oyunlarda.
2900mhz de iken 180watt tuketiyordu.
Aslinda bu konuya baslik acmak lazim ama usendim.

Tüm ASUS marka RX 7600 kartlarda bu sorun kronik yani. Garip bir durum. Kartı boşu boşuna yorduk 2 ay.
Dostum bu sorun 6-7 aydir boyle. Amd ye mail attim ama cok ilginc o kadar buyuk firma bu yazilim sorununu duzeltmedi.
Bende de sicaklik 70-75 arasi geziyordu, artik 50-55 arasi sabit.
Ayrica 80-90watt arasi guc tuketimi var oyunlarda.
2900mhz de iken 180watt tuketiyordu.
Aslinda bu konuya baslik acmak lazim ama usendim.

Bendeki sapphire. Tüm markalarda durum rx 7600 çıktığından beri böyle. Sanıyorum 2 yıl olmuştur.
Sorunun kaynağı adrenalin yazılımı olması lazım. Kartı max mhz de çalıştıran adrenalin zaten.

AMD adrenalinde problem var. GPU'yu 2900MHz de çalıştırıyor. Sıcaklık o yüzden fazla ve kartın ömrü gidiyor. 2355MHz'ye düşürmeni öneririm.

2 ay öncesinde RX 7600 ekran kartı bulunan bir sistem satın aldım ve masaüstünde bile aşırı derecede yüksek coil whine sesi mevcuttu ayarlarınızı uyguladım ve ses neredeyse tamamen kesildi gerçekten çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı