AMD RX serisi sorunlu mu?

concerta

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2018
Mesajlar
4.347
Makaleler
11
Çözümler
23
Bu seri sorunlumu arkadaşlar RX570 alacağım ama Facebook'da sorunlar bitmiyor. Yok ben bu sorunu yaşıyorum, yok bu sorun çıkıyor, anlamadım gitti. Acaba bu postları açanlar mining kart mı alıyorlar yoksa cidden sorunu var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sorun falan yok. Bayadır RX 570 kullanıyorum. Uzun süredir RX kartlarla ilgili sorun konusu açıldığını görmedim ama bi' aralar burada da sık sık sorun konusu açılıyordu. Sanırım sorunlar çözüldü. Zaten yazılımsal sorunlardı.
 
AMD'nin düzgün yazılım çıkartamaması genel bir sorun. Bunun haricinde sorun var diyemeyiz.
Rakip firma Nvidia'ya göre AMD RX serisi kartların sorun çıkartma ihtimali elbette daha yüksek.

Ben neredeyse 1 senedir RX 580 kullanıyorum ve yazılımsal olarak 5-6 ay önce aldığım Wattman hataları hariç sorun yaşamadım. Ancak bu sizin sorun yaşamayacağınız anlamına gelmez.

Bütçeniz yeterliyse Nvidia tercih edin. Belki AMD bir kartı 100 TL'ye alıp 60 FPS alacakken Nvidia'ya 200 TL verip yine 60 FPS alırsınız ama sorun yaşama ihtimaliniz daha düşük olur.
 
Bu seri sorunlumu arkadaşlar RX570 alacağım ama Facebook'da sorunlar bitmiyor. Yok ben bu sorunu yaşıyorum, yok bu sorun çıkıyor, anlamadım gitti. Acaba bu postları açanlar mining kart mı alıyorlar yoksa cidden sorunu var mı?
Eğer sıkıntı olarak sayarsanız, OpenGL grafik hızlandırma tarafında Nvidiaya göre yavaş. Eğer directx veya vulkan desteklemeyen bir emülatör kullanıyorsanız takılmalar yaşayabilirsiniz ama onun dışında sıkıntı yok şu anlık.
 
Bazı kullanıcı hastalık hastası olduğu için her şeyi sorun sanıyor olabilir. Yorumlara fazla takılmayın. RX serisinde sorun var diyorsak da AMD tarafında %95 sorunsuz ise Nvidia tarafında %99 sorunsuz kart çıkıyordur diyebilirim. Çok abartılacak bir şey olmasa da, sorun yok demek de yanlış olur.
 
Bir aralar (6 ay önce, sistemim tam 1 senelik) Wattman hatası ile karşılaşıyordum ama kullanımımı etkilemiyordu zaten bu öyle kendi kendine hata duruyordu bildirimlerde. Şuanlarda hiç bir sıkıntı ile karşılaşmıyorum, RX570, voltajı da azalttım ısınma zaten pek yoktu o da azaldı çok memnunum. Sadece Relive'ın biraz daha geliştirilmesi lazım.
 
RX 570 bütçesi civarında RX 570 kadar performans veren bir kart yok. O yüzden bence gayette alabilirsin, sorun konusunda ise şans işi olmakla beraber sıkıntı yaşayacağını sanmam. Sadece AMD klasik driver sorunları arada baş gösteriyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı