AMD RX 5700 XT sorunlu mu?

Hala Sorun Var mı?

• Oy verenlerin toplamı
    24
RX Serisi ekran kartlarında sorun yaşayan oldukça fazla ama sorun yaşamayan da oldukça fazla. Her gün RX serisi ekran kartıyla yaşanan bir sorunla alakalı konu açılıyor. Buda doğal olarak AMD ekran kartlarına olan güveni sarsıyor. Sorun yaşayan RX sahipleri kesinlikle önermiyor.

Peki diyelim Ekran Kartını aldım Hiç bir sorun çıkmadı ileride sorun yaratır mı? ve ya sorun çıkarsa ilerde iade edip nvidia almak gibi bir şansım olur mu?

Peki diyelim ekran Kartını aldım hiç bir sorun çıkmadı ileride sorun yaratır mı?
AMD sorunlu bir sürücü yayınlarsa sorun çıkabilir. Malum AMD sürücü konusunda en güvenilir firma değil. Nvidia sürücüleri daha stabil çalışıyor bu bilinen bir gerçek. AMD daha çok F/P ürünü.

10 FPS az al ama kafan rahat oyna. Oy vermedim çünkü tarafsız davranacağımı düşünmüyorum, ben şahsen NVIDIA tercih ettim ama burada birsürü AMD kullanıpda sorun yaşamayan da var, eğer sorun yaşamazsan zaten NVIDIA'dan daha iyi tercih olacaktır.

Net bir şey söyleyemem sorun yaşamayanda var, sorun yaşayanda sırf bu yüzden 5600 XT almadım, yani yazılımsal açıdan bir sıkıntı olduğu belli ama dediğim gibi bir şey diyemiyorum açıkcası yakınlarıma da önermiyorum 5600 XT taş gibi kart İncehesap'da 2100 TL gibi fiyatlara gerçekten güzel ama şu sorunlar can sıkıyor bana da denk gelirse diye o yüzden pek yanaşmıyorum 5000 serisine, bunun dışında AMD kartlarda Sapphire, XFX, PowerColor gibi sadece AMD GPU'lu kartlar üreten markalardan şaşmayın, koskoca ASUS ROG STRIX serisinde 5700 XT modelinde vida sorunu varmış YouTube'da denk geldim, soğutucu bloğu GPU'ya tam baskı uygulamıyor GPU aşırı ısınıyor 80 dereceleri geçiyor, şaka gibi ASUS markasının en üst serisinden bahsediyorum. 1. sınıf üreticiler halen AMD kartlara yeteri kadar önem vermiyor. AMD'nin yerinde olsam dava açardım cidden rezalet koskoca firmada kalite kontrol yok.

Arkadaşlar bilgisayar toplayacaktım. Bütçeme göre herkes neredeyse AMD RX 5700 XT dedi fakat okuduğum makalelere ve duyduklarıma göre bu ekran kartı için çok sorun varmış. Hala ekran kartında sorun var mı? Sizce alınır mı?

Eğer RX 5700 XT alınacaksa Sapphire Nitro+ veya ASUS ROG STRIX gibi modellerden birini almaya özen gösterin. Yazılım sorunu aslına bakarsanız her 2 ekran kartı üreticisi olan AMD ve NVIDIA tarafında mevcut her iki firmanında kendilerine göre eksileri ve artıları var. Ama öyle sağda solda anlattıkları kadar AMD kullanılmayacak halde değil ufak tefek sıkıntılar dışında gayet başarılı. Bütçe varsa tabii ki gidip RTX 2070S alın ama bütçe RX 5700 XT yetiyorsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Arkadaşlar şu an beni dövesiniz gelebilir. Ben yanlış ekran kartından bahsediyor muşum.😁 Esas konumuz RX 5700 müş 5700XT değil. 😁
RTX 2060 almanı öneririm. RTX 2060'ı daha ucuza bulabilirsin. RX 5700, RTX 2060'tan sadece 7FPS civarında daha yüksek FPS verir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı