AMD RX480'li Sistem Toplama

i3 biraz eskidiya ben yeni nesii istiyodum . Mademki 3-4 yıl götürür beni ozaman i3 almak zorundayım. Sen Pc'ye geçince bana sistem önerirsin

Kasa seçimi biraz zevke bağlı olduğu için sana bıraktım.
Bütçeni azıcık arttırıp GTX 1060 alabilirsin 1300 civarı vardı bir yerde. RX 480 istiyorsan 1200 civarı olur diye düşündüm ve 300 TL civarı kasa ve PSU için yer bıraktım. Eğer yetmezse SSD den kısabilirsin. Başka sitelerde daha ucuz olabilir farklı sitelerden toplayabilirsin ben biraz üşendim

@Hexonic İşlemci yeterli mi? Yani o grafik kartıyla işlemci birbiriyle uyar mı performans sorunu yapmaz herhalde?
Darboğaz gibi bir durum söz konusu değil, topladığım sistemi rahatlıkla alabilirsin, istersen anakartı z170 chipset yerine B150 serisi alabilirsin bu daha karlı olacaktır, kasayı zalman z3 plus 600 watt alırsın, 3200 tl veripte i3 işlemci kullanmak mantıksız ve önermiyorum.

Senin de benim gibi üst düzey bir oyuncu olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple kendimin de kullandığı ve RX480'in çıkmasını beklediğim sistemi tavsiye ederim.

i5 6500 işlemci
MSI B150M Bazooka ya da Gaming M3 anakart
Dark N10 kasa
Aerocool KCAS 600W 80+ ya da muadili PSU
WD Caviar Blue 1TB HDD
8GB Kingston Fury Black RAM
ViewSonic VX2257-MHD FreeSync monitör

Monitörün zaten var demişsin. Monitörü hesaba katmayıp RX480'i ekleyince bütçe dahilinde ve gayet stabil bir sistem olacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun, bol FPS'ler.

@hakfid arkadaşın topladığı sistem mükemmel biraz bekleyip RX 480'in özel soğutmalarından alabilirsin. Kesinlikle bu bütçe aralığına İ3 toplanmaz. Şimdiden hayırlı olsun.

Önerim i3 alman. Başlıkta mümkünse i3 olmasın demişsin ama böyle bir sisteme tam da i3 olur. i7 sığdıramayız, i5 alırsak diğer parçalardan kısmak zorunda kalırız ki bu da dengesiz sistem olur.
Bu bütçeye uyan işlemci i5 tir. Gayet de dengeli olur. İ3 alıp yanına 1070'mi almayı düşünüyorsunuz acaba.

Bu bütçeye uyan işlemci i5 tir. Gayet de dengeli olur. İ3 alıp yanına 1070'mi almayı düşünüyorsunuz acaba.
Hiç de değil. Diyelim i5 6600K aldı. Z170 anakart alması gerekecek. Aynı zamanda RAM'leri de ona göre alması lazım. RX 480'i de eklersek, 3200 TL'yi geçer.

@XXprogamer biz İ5 6600K mı koyalım diyoruz? Senin aklına I5 diyince bu mu geliyor? Bir sürü model var i5 6500 koysa bu bütçeye rahat rahat 3200 TL ye sığdırabilir... Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

Evet aklıma bu geliyor. Çoğu kişide böyledir. i7 deyince de aklıma 4790K geliyor. En çok bilinen işlemci gelir insanın aklına. Ayrıca yanlış yönlendirmedim. Ben yukarıdaki mesajımda olduğu gibi i5 6600K'dan bahsettim.

Dostum bende bu sistemi iki hafta sonra toplayacağım fiyat performans bir sistem sanada öneririm.

Dark N10 x5 Fanlı Kasa - 200 TL
Corsair VS650W 80+ PSU - 240 TL
MSİ GTX 1060 - 1350 TL
Kingston Hyper FuryX16GB Ram 250 TL
İ5 6500 İşlemci - 700 TL
WD 1 T Hard disk - 170 TL
MSİ B150M Bazooka - 340 TL
TOPLAM : 3250 TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…