AMD RX5500 XT Mavi Ekran (Adrenalin 20.4.2)

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
@Murat5038 Öncelikle iyi haftasonları

MSI RX5500 XT model ekran kartı satın almıştım geçenlerde, WIN2004 sürüm ile mi böyle oldu AMD Adrenalin 20.4.2 sürücüsü mü yaptı hiç bilmemekle birlikte; adımbaşı mavi ekran alır oldum.
Normalde DMP dosyasını kendim analiz edecektim ancak editörü açarken bile istisnasız sürekli mavi ekran alıyorum. amdkmdag.sys üzerinden patlıyor sürekli.

Valley Unigine gibi GPU bazlı Benchmark yazılımları hiç çalıştıramıyorum. AIDA64 stability test esnasında ne zaman ki GPU'yu dahil ediyorum, o saniye sistem mavi ekran veriyor.
İşin kötü adımbaşı mavi ekran aldığımdan hiçbir kontrol sağlayamıyorum neredeyse. DDU ile temiz bir kurulum denedim; sürücü kurulduğu an mavi ekran aldım çoğu kez.
Bu donanımsal bir sıkıntı olduğu fikri yaşattı bana.

Öte yandan Adrenalin ile 5*** serisinde problem yaşayan tonla insan gördüm forumlarda. Birazdan eski Windows dağıtımları ile güncel sürücüyü ve güncel Windows dağıtımları ile eski AMD sürücülerini test edeceğim.

Senden ricam vaktin varsa göz atman. Yalnızca içeriği bile paylaşsan yeterli olur aslında. Adrenalin sürücüleri ile bu sorunu yaşayan çok fazla insana rastladın mı son dönemde? Bana nedense WIN2004 dağıtımı sonrası böyle oldu gibi geliyor.
Kart henüz sıfır, durup dururken de bozulacağını sanmıyorum nedense. Kullanmıyorum bile iş güç yüzünden. Fikir verebilirsen minnettar kalırım. DMP'nin içeriği bile yeterli olur.

Yuksek ihtimal ekran kartı arızası, aynı hata kodu ile AMD ekran kartımı garantiye yollamıştım. RMA raporu ile iade oldu.

Kartın arızalı olduğu noktasında %100 eminim, RX 9** serisi kullanan arkadaşlarda da yeni sürücüler problem yaratıyor ancak eski sürücüye döndüklerinde problem ortadan kalkıyor.

Benimki nispeten daha yeni bir kart olsa da mevcut kullanılabilecek tüm sürücüleri neredeyse çoğu windows sürümü ile test ettim bana mısın demiyor. Farklı sistemlerde de aynı problemi yaşatıyor.

Ben hafta için çalışıp hafta sonu da yazılım tarafındaki projelere bakıyorum masaüstü bilgisayarımdan. Leptop ile Visual Studio19 koşturamıyorsun, bana büyük vakit kaybettirdi. Sürücü kaynaklı bir problem bile olsa iade etme hakkınız var 6 aylık süre dahilinde. Kimse uğraşmak zorunda değil bu problemlerle.

Madem sürücü kaynaklı problem (Benim karttaki problem için geçerli olmasa da) o halde sürücüyü test etmeden pazara sunmasınlar. AMD amatörce bir hamle yapmış bana kalırsa burada, tester arkadaşların kafası güzelmiş herhalde.
---------

Arkadaşlar bu arada kart arızalı çıktı, bana ulaşamadılar diye benden habersiz kartı tamir etmişler
Ancak kabul etmedim yasal haklarım çerçevesinde değişim için rapor aldım.

Distribütöre ilettim, yenisini kargolayacaklar. Elimdeki kartı da ASUS ROG GTX1070 ile takas edeceğim üzerine biraz ekleyerek. En azından fanları stop şekilde kullanırım
@Murat5038 Hocam kartın yenisini gönderdiler, bu akşam eve gelince montajını yaptım. Şu an 4.7.2 sürücüyü indiriyorum, Temmuz 14'e ait bir sürücü.

Sonuçları birazdan iletirim.

Son düzenleme:
Sonucu bekliyoruz.

Bir fanboy değilim linç etmeyin bak.

Linç ederim 5500XT sorun olarak diğer ikisinin yanından bile geçmez buyur bak Teknik Servis bölümüne. Hem konu sahibinin kartı ayıplı ürünmüş. Kargocular karpuz gibi fırlattıysa kartın suçu ne?

Değerli dostlar aslında mevcut son yorumun altına çizgi çekip 1-2 defa güncelleme geçtim konu ile alakalı. Göremediyseniz affola

Kartı yenisi ile değiştirdiler ancak ben bir defa soğudum karttan, fanlarının 7-24 çalışıyor olması da hoşuma giden bir durum değildi; ucuz fiyata yakaladığım için satın almıştım.

Şu an ASUS ROG1070 8OC kullanıyorum, bir arkadaşımda vardı bir miktar para ekleyerek takas ettik.
3 fanlı olması ve fan stop özelliğinin bulunması çok hoş benim için. Güzel güzel kullanıyorum şimdilik. Durum bu şekilde

@BilgisayarKurdu konuyu aradım da bulamadım. MSI Gaming X modeli mi kullanıyordun? Benzer fan sorunundan muzdarip birisi vardı. Fanların devamlı çalıştığını hatta 3000 RPM'e çıktığını söylüyordu. Çünkü az güç çekip ısınmayan 7nm bir kart için o fan konusu bana MSI'in hatası gibi gelmişti. Üzüldüm ne diyelim hayırlı olsun 1070.

Not konuyu buldum:

Evet o modeli kullanıyordum. Arkadaş fanlar kendiliğinden stop oluyor da sanıyor sanırım konuda öyle algıladım. Fanları biraz gürültülü olabiliyor doğrudur. Oyunlar esnasında çok net ben buradayım diyor; diğer tüm seslerin üzerine çıkıyor GPU fanları.

Bu ASUS ROG öyle değil en azından sesini duymuyorsun ekran kartının oyunda bile.

Anladım. Kendi Sapphire Pulse 5500 XT tecrübemle diğer 5500 XT kullanıcılarını kıyaslıyorum ve yaşadıkları nadir sorunlarda bayağı yardım ettiğim oldu. Düzenli bir sürücü problemi yok bu kartın, Nvidia'ymış gibi stabil gidiyor. Oyunlarda ortalama 90w güç tüketimi, düşük RPM'de 70 derece altında kalması ve performans olarak da RX 590'ın altında kalmaması çok iyi.

MSI'ın Gaming X modeli 5500 XT'de sorunlu gibi duruyor 2 ayrı üyenin aynı sorunu yaşaması garip çünkü. 1070 hayırlı olsun tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…