Çözüldü AMD RX590 Nitro+ Special Edition FPS problemi

• Konuyu başlatan Omewga
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.477
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Omewga

Centipat
Merhabalar herkese öncelikle bu konu daha önce açıldı demeden ve fevri bir ön yargıyla bana yaklaşmadan önce lütfen tüm yazdıklarımı iyice okumanızı rica ediyorum.

Önce sistemimi yazmayla başlayayım.

CPU: AMD Ryzen 7 1700
Motherboard: AB350M-GAMING 3CF
RAM: 1x8GB 2400MHz
GPU: Sapphire Radeon RX590 Nitro+ SE Mavi 8 GB GDDR5 256Bit
Güç Kaynağı: Henüz 1 haftalık 700W 80+Gold

Arkadaşlar problem gayet basit. Bu sistemin tamamen aynısı sadece ekran kartım "AMD R7 370 4G" iken (yani şu anki ekran kartımın çooook altında bir kart iken) CS:GO'da 150-160 FPS seyrediyorken şu anda Low ayarlarda 50-100 arası seyrediyorum ve genellikle ortalama 60 oluyor.

Şimdi siz sormadan ben bazı sorularınıza cevap vereceğim

1-) Windows orijinal ve güncel.
2-) Driverlar tamamen temiz kurulum DDU kullanarak bir sürü farklı sürüm denedim, aynı şekilde direk format atıp 0DAn da farklı sürümler yükleyerek denedim sonuç tamamen aynı. 1 FPS bile değişme görülmüyor.
3-) Benchmark ile darboğaz testi yaptım işlemcim ve ekran kartım gayet uyumlu gözüküyor ve darboğaz ihtimali %8.
4-) RAM frekans olarak düşük biliyorum ama dediğim gibi daha önce tamamen aynı sistemin daha kötü ekran kartlısı ile çok daha yüksek FPS alıyordum şu anda çok daha düşük alıyorum.
5-) Yine darboğaz konusunda ekran kartın güçlü olduğu için işlemciye yük biniyor düşük ayarlarda o yüzden yüksek ayarlarda oyna diyenler olmuş. Tamamen Ultra ayarlarda normalde bu sistem 250 FPS alıyor, ben Ultra'ya aldığım zaman daha da düşüyor.

Diğer oyunlarda da almam gerekenden az alıyorum ama bu problem en çok, bariz ve rahatsız edecek şekilde CS:GO'da görülüyor.

Varsa başka sorularınız problemimi çözmeye yol oluşturacak cevaplamaya hazırım.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Grafik ayarlarını yükseltin deme sebebimiz darboğazı önlemek. İşlemci kullanımını oyun içinde takip edin. %80-90'larda olmasın.

İkinci durum ise bellek miktarınız. Tamamen örnek olması açısından abartıyorum. Eskiden ekran kartınız 5 GB'lık veri işleyebilen eski bir sürümdü. Şimdi 10 GB'lık veri işleyen bir cevher var elinizde. RAM bunun 8 GB'dan daha azını önbelleğe alabiliyor. Çünkü sistemde besleniyor aynı RAM'den. RAM frekansınızda düşük. Yetişemiyor RAM. Yetişmediği için yetiştiği kadarını veriyor. Geri kalanı drop oluyor size.
Grafik ayarlarını yükseltin deme sebebimiz darboğazı önlemek. İşlemci kullanımını oyun içinde takip edin. %80-90'larda olmasın.

İkinci durum ise bellek miktarınız. Tamamen örnek olması açısından abartıyorum. Eskiden ekran kartınız 5 GB'lık veri işleyebilen eski bir sürümdü. Şimdi 10 GB'lık veri işleyen bir cevher var elinizde. RAM bunun 8 GB'dan daha azını önbelleğe alabiliyor. Çünkü sistemde besleniyor aynı RAM'den. RAM frekansınızda düşük. Yetişemiyor RAM. Yetişmediği için yetiştiği kadarını veriyor. Geri kalanı drop oluyor size.

Çözüm
Tek modül ram var sistem de bu yüzden oluyor bana kalırsa. Öyle bir sisteme zaten tek modül 2400 mhz ram küfür olur. Dual kit 16 GB ram alın sisteme.

Peki ben buna 2 adet 8GB 3600mhz ram taksam sistem uçar mı?
1. Nesil ile 3600 MHz RAM çalıştıramazsınız sanırım. Ama geleceğe yönelik olması açısından alınabilir. İlerde 3000 serisi veya 4000 serisi aldığınızda onunlada birlikte kullanma şansınız olur.

Sistem uçar mı bilemiyorum ama sistem rahatlığa kavuşacak. Performansınız çift kanal da kullanmanızla birlikte şuana göre çok daha üst seviyelere çıkar.

Eski işlemciyi ve elimdeki ram'i + bir kaç parça daha eski parçam var onu satıp üzerine eksik para kalıyorsa ekleyip ryzen 5 3600 alıp üzerine bahsettiğim 3600lük ramleri takmayı düşünüyorum. Fakat biraz çekiniyorum açıkçası, ben ne zaman bir geliştirme yapsam bilgisayara sonuç pek istediğim gibi olmuyor

Çünkü sisteme ekleme yapmanız gereken şeyi en sona bırakmışsınız...

Çünkü sisteme ekleme yapmanız gereken şeyi en sona bırakmışsınız...

Hahah, doğrudur valla. Ben hiç anlamıyorum donanımdan. Eksikleri tamamladıktan sonra buraya tekrar sonuç bildiricem. Umarım bu başlık aynı problemi yaşayan arkadaşlara da yardımcı olur. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…