AMD RX6900 XT ekran kartı kapanma sorununun sebebi nedir?

hezsia

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba yeni 2. el aldığım sistemde CS2'ye girdiğimde ekran kartı kendini kapıyor ve bilgisayar tamami ile kapanıyor ve eğer bilgisayarı açmam gerekiyorsa PSU'yu kapa aç yapıp bilgisayarı öyle açmam gerekiyor bunun sebebi nedir? Videosu var fakat buraya atılmıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
PSU modeli nedir? CPU'nun sıcaklık derecesi ve GPU'nun sıcaklık derecesi kaçtır?

Son düzenleme:
Zalman GigaMax 750W.

Muhtemelen PSU yetiyordur. 12V kanalından kaç W veriyor, biliyor musunuz?

Size sorum:

• Sadece CS2 için mi geçerli o sorun?
Eğer ekran kartı görüntüyü keserse, genellikle no signal verir ama fanlar çalışmaya genellikle devam eder. Bilgisayar komple kapanıyorsa belki PSU ile alakalı olabilir, belki CPU sıcaklığı, belki GPU sıcaklığı ile alakalı olabilir.

Önerilerim:

• Farklı bir ekran kartı varsa takıp test etmek.
  • Sisteme yetecek kadar farklı bir PSU varsa takıp test etmek.
Test için:

• Mümkünse OCCT: 3 Adaptive, % seçeneğini seçip %100 şeklinde VRAM testi, Power seçeneğinden AVX2 seçip test. Mümkünse hepsi 30 dakika olsun, biri bitince diğerine geçilsin mümkünse.
  • Mümkünse Memtest86 ile RAM testi yapılsın.

Son düzenleme:

Hocam ilk sorunuza cevabım bilmiyorum ama CS:GO'da böyle oluyor arkadaşım Radeon chill modu ile FPS'i sabitlememi söyledi FPS'i sabitleyince en son oyun oynanıyoprdu ve 12v kanalından kaç W veriyor bilmiyorum pek anlamıyorum bilgisayardan bu bilgisayarı aldığım kişi ile görüştüğümde bana MSI Afterburner'dan ekran kartının cok ses çıkardığını söyleyerek MSI Afterburner'dan bir işlem uyguladığını söylemişti.

Hocam başka bir oyunda test etmedim ve 12v kanalından kaç W veriyor bilmiyorum ama ben bu bilgisayarın bu sorununu satıcıya bildirdiğimde ise bana bilgisiayarın ekran kartının cok ses çıkardığını söyleyip MSI Afterburner'dan bir işlem uyguladığını söyledi.
Yani gerçekten çok canımı sıkıyor bu durum bir de artı olarak League of Legends oynarken böyle bir durum söz konusu olmuyor.

AMD'nin stress testinde kapanmıyordu.

Yani gerçekten çok canımı sıkıyor bu durum bir de artı olarak League of Legends oynarken böyle bir durum söz konusu olmuyor.

Yeterince yüke sokmadığındandır. Afterburner'dan ayarları resetleyip öyle deneyin bir de. UV falan yapmışsa kaldırmıyor olabilir ekran kartı.

Yeterince yüke sokmadığındandır. Afterburner'dan ayarları resetleyip öyle deneyin bir de. UV falan yapmışsa kaldırmıyor olabilir ekran kartı.

Afterburner'dan ayarları nasıl resetliceğim hakkında gram fikrim yok hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…