AMD RX7600 ekran kartında Wattman veya sürücü sorunu var mı?

DaSpec

Decapat
Daha fazla  
RX 7600 ekran kartına geçmeyi düşünüyorum, ancak internette AMD ekran kartlarının sürücü sorunları, Wattman hataları ve genel olarak AMD ekran kartı almama yönünde tavsiyeler okudum. Sizce RX 7600 almalı mıyım, yoksa 2. el RTX 3060 Ti'yi mi tercih etmeliyim?

RX 7600 ekran kartına geçmeyi düşünüyorum, ancak internette AMD ekran kartlarının sürücü sorunları, WattMan hataları ve genel olarak AMD ekran kartı almama yönünde tavsiyeler okudum. Sizce RX 7600 alınır mı? Yoksa 2. el RTX 3060 Ti'yi mi tercih etmeliyim?

6000 serisi ve sonrasında o sorun neredeyse ortadan kalktı gönül rahatlığıyla alabilirsin çok nadir olarak çıkıyor kartlarda artık bu arada konudan bağımsız bütçen varsa RX 7600XT almanı tavsiye ederim.

6 aylık deneyimimi paylaşacak olursam; psu'm sıkıntılı bu yüzden kasaya parmağımdan elektrik çarpması ya da kulaklığımın sıkıntısından dolayı bir şekilde statik yemem sonucu ekran siyah gidiyor ve wattman'a sebep oluyor. Ancak bunlar kartın sorunu değil psu sorunu. Kart performansı gayet iyi 1080p için çok iyi bir kart. Özellikle Frame gen açık oynamak çok verimli cpu ağırlıklı oyunlarda. Bu fiyata b580 vardı yanılmıyorsam ikiside tercih edilebilir ama ben pazarda daha uzun süredir olan AMD ile devam ederdim.

RX 7600 De adrenalin problemi var, gpu hızını 2900mhz olarak sabitliyor.
Elle hangi markanın kartını aldıysan o mhzye çekmen gerekiyor.

Dosya Ekleri

• a2.jpg
    a2.jpg
    213,9 KB · Görüntüleme: 78
RX 7600 De adrenalin problemi var, gpu hızını 2900mhz olarak sabitliyor.
Elle hangi markanın kartını aldıysan o mhzye çekmen gerekiyor.
Kartın sadece mhz değil fan sorunu da var ki ben de bununla ilgili konu açmıştım ve çareyi msi afterburner'da aldım. Manuel ayarlamak tek çözüm sanırım. İnternette izlediğim videolarda insanların rx 7600'ü daha sessiz ve serin çalışıyor ancak benimki öyle değil. Bu arada modelim Gigabyte Rx7600 Gaming OC. Belki OC olmasından kaynaklıdır bilemeyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı