AMD Ryzen 1300X Overclock Yapma

13314

Kilopat
Geçenlerde sistem topladım. Sistemim genel olarak 8 GB DDR4 2400 MHZ RAM, AMD Ryzen 1300x İşlemci ve RX 580 8GB Nitro+ parçalarından oluşuyor. Hâliyle RAM ve İşlemci biraz darboğaz yapıyor. Oyunlardan tam verim alamıyorum. Monster Hunter World, Shadow of The Tomb Raider, Assassin's Creed Odyssey, Dark Siders III gibi oyunlarda FPS değerim düşük oluyor. Bu yüzden ne tür şeyler yapılması gerektiğine dair bilgi istiyorum sizden. Özellikle bu işlemciye overclock yapma hakkında bilgi istiyorum çünkü onun değerlerini biraz arttırırsam darboğaz sorununun ortadan kalkacağına inanıyorum. Şu an 3.60 GHZ'de ve voltaj açısından kendi değerlerinde. Bunu En az 3.90'a nasıl çıkarabilirim? AMD'nin kendi programı olan ''AMD Ryzen Master''ı buldum biraz araştırınca ama değerler nasıl olmalı ve yükseltirsem performans açısından bir değişiklik olur mu bilmiyorum. İşte bu kısımda sizlere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu gerçekten çok yararlı ama BIOS kısmında ayarları bulamadım. A320-DS3 Anakartına sahibim. GHZ kısmı 3.50'de otomatik olarak kalmış, yükseltemedim. Voltaj kısmı da karışık geldi, bir sürü voltaj var. Hangisi olacak?
CPU Core Voltage ve DRAM Voltage kısımları nasıl olacak? İkisi de 3.875 mi olmalı?

Son düzenleme:
Konu gerçekten çok yararlı ama BIOS kısmında ayarları bulamadım. A320-DS3 Anakartına sahibim. GHZ kısmı 3.50'de otomatik olarak kalmış, yükseltemedim. Voltaj kısmı da karışık geldi, bir sürü voltaj var. Hangisi olacak?
CPU Core Voltage ve DRAM Voltage kısımları nasıl olacak? İkisi de 3.875 mi olmalı?
A320 anakart ile o islemciye overclock yapamazsiniz. B350,B450,Z370,Z470 anakart ile overclock yapabilirsiniz.

Az önce DRAM kısmını 1.390, CPU Ratio kısmını ise 3.90 MHZ yaptım ve oldu. Neden ''yapamazsınız'' dediniz ki? Bir problem çıkar mı acaba bu hâliyle?
Düzeltim: Evet, ayalarıyla bu şekilde oynadım ama hiçbir oyunda FPS değişmedi. Ne yapmalıyım, illa anakart mı değiştirmem lazım? Bunu alalı 2 hafta olmadı daha.
Günlerdir yanıt bekliyorum arkadaşlar. İşlemciyi ve anakartı yeni aldım. Mutlaka bir yolu vardır ama ben bilgi sahibi değilimdir diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
A Serisi anakartlar ile overclock yapamassın malesef :( B serisinden itibaren izin var yukarda ki konu bulabilceğin en yararlı konudur türkiye için bizden başka 3.9 küsür kullanan yok gibi 1300x'i :)

Evet ama benim işlemcim 3.6 GHZ'nin üstünde çıkmıyor. Onu da anlayamadım. 3.6'da kilitlenmiş gibi. Hiçbir yolu yok mudur bunu biraz daha arttırmanın?

Evet ama benim işlemcim 3.6 GHZ'nin üstünde çıkmıyor. Onu da anlayamadım. 3.6'da kilitlenmiş gibi. Hiçbir yolu yok mudur bunu biraz daha arttırmanın?
Hocam sitesinde 3.7GHZ ye kadar cikar diyor. Ama bu sicakliga bagli ve tek cekirdek kullanildiginda genelde 3.7 GHZ gorur. Coklu cekidek kullaniminda veremiyor olabili bu degeri. Intelde de boyle durum. Butun cekirdeklerle Cinebench calistirdigimda 3.4 GHZ de kalan islemcim tek cekirdek bench yapıtigimda 3.6 ya cikabiliyor.

Hocam sitesinde 3.7GHZ ye kadar cikar diyor. Ama bu sicakliga bagli ve tek cekirdek kullanildiginda genelde 3.7 GHZ gorur. Coklu cekidek kullaniminda veremiyor olabili bu degeri. Intelde de boyle durum. Butun cekirdeklerle Cinebench calistirdigimda 3.4 GHZ de kalan islemcim tek cekirdek bench yapıtigimda 3.6 ya cikabiliyor.
Yani yapabileceğim hiçbir şey yok mu? En ufak şekilde bile değerini arttırmak vs. hiçbir şey mi yok?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı