AMD Ryzen 3 1200 overclock ile darboğazın önüne geçmek

LossTY.jpg

Decapat
Merhaba benim.
AMD Ryzen 3 1200 3.1GHz işlemcim var oyunlardan istediğim performansı alamıyorum FPS değeri hep düşük.
Eğer overclock yaparsam ve stok fanı yükseltirsem oyunlardaki FPS değeri ve bilgisayarımın darboğaz yapmasından.
Kurtarabilir miyim RX580 ekran kartımla darboğaz olduğu söylendi bana overclok yaparsam eğer darboğazın önüne geçebilir miyim?
Ve performans konusunda artış alır mıyım?

Sistemim.
AMD Ryzen 3 1200 işlemci.
Gigabyt RX580 4 GB 256 Bit ekran kartı.
Samsung 8 GB DDR4 RAM.
1TB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
3.8 veya 3.9 GHz'e stok soğutucu ile o.c olur. Performans artırır. Bir de belleğin yanına bir 8 GB daha eklerseniz. Hem bazı oyunlardaki bellek yetersizliğini giderirsiniz hem de biraz daha performans artışı olur. Ryzen 1200 birçok oyunda rahatlıkla RX580'i besler.
Tabi hangi oyunları oynuyorsunuz o da önemli. Misal CS'de fazla belleğe gerek yok. Ama AC Odyssey gibi oyunlarda hem OC hem de bellek takviyesine gerek var. Belleğinizi ne kadar yüksek hızlı alırsanız o kadar fayda olur. Şimdiki belleğin hızı da önemli tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucu ve düşük güce sahip PSU ile zor hocam. Ya işlemcinizi yükselteceksiniz ya da RX 560 ya da 470 alacaksınız. Benim tavsiyem biraz daha idare edip uygun miktarda para biriktirince işlemcinizi satıp en kötü de olsa ryzen 5 1500x almanız. Eğer bütçeniz el verirse ryzen 5 1600 12nm alabilirsiniz.

çok teşekür ederim dostum beni şu zamanda büyük yükten kurtardın çok sağol
Hacı ikisi zaten 450-500 liraya patlıyor. İşlemcini 350-400 liraya satsan bu ikisini alacağın parayla çok rahat sıfır ryzen 5 1600 AF alabiliyorsun. Biraz daha ucuza ikinci el alabilirsin ayrıca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı