AMD Ryzen 3 2200G metin2 oynarken kasıyor!

metin64909

Hectopat
İyi forumlar.
Öncelikle sistemim;

AMD Ryzen 3 2200G.
ASRock B450M-HDV r4.0 3200MHz OC.
G.Skill ripjawsv 16(2x8) 3200MHz DDR4.
120GB SSD.

Metin2 oynarken mesela pazar alanında inanılmaz kasıyor. 2 client açıyorum 1 pazar ve 1 oynadığım karakter olmak üzere. Ayrıca kasıp kasmadığını tek client açarak da denedim fakat sonuç aynı deişen bir şey yok. Eger etrafta kalabalık bir oyuncu kitlesi varsa veya bir o kadar fazla canavar varsa inanılmaz kasıyor. Önceki sistemim Intel Pentium d 2 çekirdekliydi ve 4 GB tek slot RAM vardı 1600MHz o bile bu kadar kasma yapmıyordu yani en azından bu kadar. Bi kaç sorum olacak sizlere; 1- APU olarak kullandığım için mi bu kadar kasma yapıyor? 2- ekran kartı alsam bu kasma sorunum çözülür mü? Overclock denedim ancak stabil çalışmadığını fark ettim.Değer 3.8 1100MHz çünkü oyunu aniden kapatiyor. Daha sonra anakartın BIOS bolumunde performance mode gibi bir seçenek olmadığından yine kendi sitesinden indirdigim ASRock tuning programı yardımıyla performance mode aldım. 3, 7GHz hızına alıyor ama ben bir numarasını fark etmedim.

3- Overclock yalnışmı yaptım acaba? Overclock için anakart modelini yazıp overclock yazınca karşıma aynı anakart işlemci ve RAM seçenekli bir video yardımıyla takip ederek yaptım.

4- Eğer ekran kartı bu sorunu çözmezse nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler şimdiden.

@metin64909 Oyun işlemci odaklı olduğu için, ekran kartını kullanmaya gereksinim duymuyor. Her oyunda her zaman 1100 MHz çalışmaz. Oyundan oyuna değişir.
Valla çok yardımcı olmaya çalıştın başta söylediğin SMT olayı iyi geldi hiç yoktan.Belki RX570 Alabilirim en azından hem dener hem ileride işlemci deişebilirim anakartıma uygun olabilecek şekilde.Epey moralimi bozdu bu durum.

Valla çok yardımcı olmaya çalıştın başta söylediğin SMT olayı iyi geldi hiç yoktan.Belki RX570 Alabilirim en azından hem dener hem ileride işlemci deişebilirim anakartıma uygun olabilecek şekilde. Epey moralimi bozdu bu durum.
Normalde Intel önermem ama amaç sadece böyle eski oyunları oynamaksa AMD işlemci sorun çıkarabiliyor. Intel yıllardır işlemcileri pek değiştirmeden ürettiği için eski oyunlarda sorun yapmıyor. Anakart ve işlemciyi satıp İ3 9100F ve H310 anakart (Bir de idare edecek bir ekran kartı.) almanı tavsiye ederim.

Normalde Intel önermem ama amaç sadece böyle eski oyunları oynamaksa AMD işlemci sorun çıkarabiliyor. Intel yıllardır işlemcileri pek değiştirmeden ürettiği için eski oyunlarda sorun yapmıyor. Anakart ve işlemciyi satıp İ3 9100F ve H310 anakart (Bir de idare edecek bir ekran kartı.) almanı tavsiye ederim.
Sistemi mi satmayı düşünmüyorum bu cebime epey zararlı olur.İntel de epey pahalıya geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı