AMD Ryzen 3900X vs Intel Core I9 9900K

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
INTEL yıllardır kasıtlı açıklarla fahiş fiyatla sizin gibileri yoldu hala o çöpü savunuyorlar ya. O kadar üstün ki her yl yeni güvenlik açığı çıkıyor eskidikçe performans kaybediyor.
Yorum o kadar cehalet kokuyor ki sonuna kadar gelemedim. Fahiş fiyat diyor hala... 8700K'ya 1600 TL vermek varken 1800X'e 2000 TL vermek akıl karı değildi bu işlemciyi aldığım zamanda. Çöp dediğin hangi işlemcisi acaba? Büyük ihtimal ilk nesilden bahsediyorsun. AMD sanki kusursuz işlemci üretiyor. Özellikle eskidikçe performans kaybediyor kısmında takıldım. Nasıl bir insan rastgele tuşlara basıp bu cümleyi tutturabilir aklım almıyor. 4790K hala o senin sözde "ucuz" işlemcilerinden fazla iş yapıyor. Şu ana kadar açıktan etkilenmiş tek bir bilgisayar gösterir misin bilgileri çalınan veya bilgisayarı ele geçirilen? Neyse uzatmayacağım.

Madem fiyat önemsiz, 2990Wx alalım o zaman çünkü Intel'den üstün.
Üstün derken çok açık bırakmışsın. Fazla çekirdek onu üstün yapmaz. Amacına göre değerlendirmek lazım. Server kuran biri için iyiyken oyun oynayan biri için alternatifler arasına bile girmez.

Bak sen şu AMD’cilere. Eskiden bu kadar agresif değildiler. “Şimdi Intel’ciler gelip ‘ehuehuehu Intel 10 fps daha fazla veriyor’ diyecek”, “AMD, Intel’in ağzına sokacak”, “Intel denen çöp şey”.

Eskiden Intelciler bu şekildeydi maalesef. AMD öne de geçmedi. Nasıl bu tarz fanboylar türedi hiçbir fikrim yok. En iyisi tarafsız davranmak. Intel fanboyu karşısında AMD'ci, AMD fanboyu karşısında Intelci olmak zorunda kalmak istemiyorum ancak sınırları zorlayanlar denk geliyor.

UserBenchmark: AMD Ryzen 7 1800X vs Intel Core i7-8700K 8700K 1600TL? 2 kat fiyat %20 performans burada da aynı, oyun optimizasyonu olmasa bu paralar verilmez.

Cidden. Bazıları AMD’yi gördüğü an “Düşünmeden AMD alın!” diyor. Anlamıyorum ki.

UserBenchmark: AMD Ryzen 7 1800X vs Intel Core i7-8700K 8700K 1600TL? 2 kat fiyat %20 performans burada da aynı, oyun optimizasyonu olmasa bu paralar verilmez.
Arkadaş bana ithafen söyledi onu. Ben alırken 1600 TL falandı. O şekilde karşılaştırma yaptım. O fark overclock ile açılır merak etmeyin. Sıfır aldım bu arada. Yanlış anlaşılmasın.
Cidden. Bazıları AMD’yi gördüğü an “Düşünmeden AMD alın!” diyor. Anlamıyorum ki.
Eğer iki işlemci arasında karşılaştırma varsa denilebilir ancak "Intel mi AMD mi?" diyen birine bu tarz cevap vermek kesinlikle boş ve saçma.

Konu döndü dolaştı yine İntel'mi AMD'mi tartışmasına döndü iyi mi!Ben dahil bir çok kimse 3.Nesil Ryzen'ların benchmark testlerinin çıkmasını bekliyor,şunun şurasında 4 gün kaldı (Benchmark'lar 6 sında gelmeye başlar.)sıkın dişinizi göreceğiz sonucu.

3600X vs 9600K Stok olarak 3600X SC skoru daha üstün hatta yapılan tek benchmarkta maksimum 3.9 GHz görmüş 3600X. Maksimum turbo frekansı ile veya OC yapılmış hali 9600K OC yapılmış haliyle ya eşit olur ya da az ilerisine geçer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…