AMD Ryzen 5 1400 vs. Intel Core i5 7400

Tunayy

Hectopat
Arkadaşlar çok yakın bir zamanda PC toplayacağım. Bu iki işlemci arasında kaldım kafayı yemek üzereyim :D Hangisini almalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Çılgınlık yapıp 1080P'nin üstüne oyun oynayıp video işleme gibi işlerin olacaksa Ryzen, yoksa -sırf oyun içinse- İ5 7400 diyorum.

Ryzen 5 1400 hem yükseltilebilir, hem daha verimli, hem OC edilebilir bir işlemci. i5 7400 Intel için optimize olmuş oyunlarda belki daha önde olur ancak, genel olarak kaliteli kodlanmış her oyunda Ryzen 5 1400, i5 7400'den çok daha iyi performans verir. Ayrıca Windows kurduğunuzda zamanla sistem şişecektir ve boş dururken dahi %10 civarı işlemci kullanacaktır. i5 7400 sürekli %100 kullanımla oyun oynatırken, Ryzen 5 1400 %60-70 kullanımla oyun oynatıyor. Dolayısıyla hem gelecek için, hem de uzun vadeli aynı işletim sisteminde kullanılması için Ryzen 5 1400 çok daha makul.

Biraz düşündüm ve sizlerin yardımla Ryzen almaya karar verdim zaten oyunlar yakında Ryzen için optimize olacaktır. Eğer bütçemi biraz daha artırabilirsem Ryzen 5 1500X alabilirim. Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Dostum bende Ryzen yok(kendi gözümle görme imkanım olmadı) ama test sonuçlarına bakılınca aralarında, oyun içi öyle aman aman bir fark yok. Ama 4 çekirdek 8 izleğin sayesinde, 7400'ın %99 çalıştığı oyunda %60-%70'lerde çok rahat çalıştığı görülüyor. İlerleyen zamanlarda render işlerim olur çizimler yaparım falan diyorsanız kesinlikle Ryzen alın. Sadece oyun için alıyorsanız da 5-10 FPS mühim olmaz diyorsanız yine Ryzen almanızı tavsiye ederim. Ki 4K ayağında Ryzen baya başarılı sonuçlar verdiği ortada. Intel ise yıllardır Core mimarisinin baglarını düzelte düzelte çok rafine bir işlemci oldu, Ryzen işlemcilerin yeni olduğu için daha bagları illaki olacaktır. Seçim sizin para sizin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı