AMD Ryzen 5 1600 sisteme upgrade

kwAhjs

Kilopat
Bilgisayarımın performansı artık beni eskisi kadar tatmin etmediği için parçalarda değişiklik yapacağım. Darboğaz vs. falan olur mu diye sizlere danışmak istedim.

Sistem özelliklerim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1060 6 GB.
Anakart: MSI B350 Tomahawk.
RAM: 16 GB 2400 MHz G.Skill.
SSD: 120 GB Adata.
Monitor: LG 24" 60Hz 6ms.

Değişecek parçalar.

AMD Ryzen 5 3600X [ Knıght Online oynadığım için tek çekirdek perfomansı yüksek ve fiyatı uygun olduğundan dolayı.]
Corsair 16 GB 2x8GB 3000 MHz bellek.
Samsung 250GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD [ Ana kartım M.2 SSD destekliyormu bilmiyorum ]
ASUS 27" VG278Q 1ms 144Hz fullhd HDMI+DP FreeSync G-Sync.

İşlemci ve ekran kartı uyum sağlar mı? SSD değişikliğinde yeni alacağımız M.2 SSD anakartımı destekler mi? Anakart işlemciyi destekler mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

AMD Ryzen 5 3600X [ Knıght Online oynadığım için tek çekirdek perfomansı yüksek ve fiyatı uygun olduğundan dolayı.
Gayet güzel seçim fakat BIOS güncellemesi yapmayı unutmayın.
Corsair 16 GB 2x8GB 3000 MHz bellek.
Bütçeniz var ise 3600MHz'e kadar zorlayın derim, yoksa 300MHz yeterli.
Samsung 250GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD [ Ana kartım M.2 SSD destekliyormu bilmiyorum ]
Destekliyor.

Gayet güzel seçim fakat BIOS güncellemesi yapmayı unutmayın.

Bütçeniz var ise 3600MHz'e kadar zorlayın derim, yoksa 300MHz yeterli.

Destekliyor.

Peki ekran kartım yeterli olurmu? Darboğaz yapma şansı varmıdır? Ekran kartını değiştirmediğimiz için performans çok farkedermi?

Peki ekran kartım yeterli olurmu? Darboğaz yapma şansı varmıdır? Ekran kartını değiştirmediğimiz için performans çok farkedermi?
Merak etmeyin, darboğaz olmaz, GTX 1060 hala 1080p için güzel bir kart.
Peki SSD değişiminde windows açılışında ve oyunlara girerken gözle görülür bi fark olurmu?
Oyunlarda yükleme ekranlarında bekleme süreniz hissedilir şekilde azalır.

Windows için UEFI kurulum yaparsanız çok hızlı şekilde açılacaktır, program, oyun, dosya kopyalama gibi işlemlerde SSD fazladan hız ve zaman kazancı demek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı