AMD Ryzen 5 1600AF işlemci soğumuyor

Fatalis

Megapat
Katılım
18 Ağustos 2014
Mesajlar
4.952
Makaleler
5
Çözümler
63
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Tasarımcısı
Uzun süredir AMD Ryzen 5 1600AF kullanıyorum. İşlemci aldığımdan beri anormal ısılarda çalışıyor, oyun içerisinde 95 derecelere kadar ulaşıyor. İşlemcinin Core Performance Boost ayarının sıkıntılı olduğunu, dolayısıyla kapatmam gerektiğini söylediler. Kapatıyorum ancak kapalı haldeyken dahi 90 dereceye çok rahat ulaşıyor. İşlemci ile birlikte gelen termal macunun çok rezil olduğunu, değiştirirsem düzelebileceğini söylediler. Arctic MX-4 termal macun aldım, sürdüm. 2-3 hafta boyunca 70 dereceyi geçmedi. Ancak sonra yine aynı haline döndü.

Her termal macun sürdüğümde bir süre rahatlıyor ancak sonra yine aynı. Üzerinden çok bir zaman da geçmiyor, 1 ay bile sürmüyor. Kasamın çok rezil olduğunu, içerisinde egzoz fanı dahi olmadığını, dolayısıyla ısınmasının çok normal olduğunu söylediler. Zalman N5 MF kasa aldım, ısılarda en ufak bir değişiklik olmadı. Isıyı etkileyen tek şey termal macun, o da dediğim gibi sınırlı sürede işe yarıyor.

Şimdi de benden soğutucuyu değiştirmemi istiyorlar, peki bunun işe yarayacağını nerden bilebilirim? Sözde kasa ve macun değişimi de işe yaramalıydı ancak yaramadı. Oldu olacak işlemciyi de değiştireyim, her şeyi değiştirdim zaten.

İşin garibi, aynı CPU'yu kullanan arkadaşımda bu tarz bir sorun yok, CPB açıkken dahi bu kadar ısılara ulaşmıyor arkadaşımın işlemcisi. Benim işlemcim mi arızalı?
 
Uzun süredir AMD Ryzen 5 1600 AF kullanıyorum. İşlemci aldığımdan beri anormal ısılarda çalışıyor, oyun içerisinde 95 derecelere kadar ulaşıyor. İşlemcinin Core performance Boost ayarının sıkıntılı olduğunu, dolayısıyla kapatmam gerektiğini söylediler. Kapatıyorum ancak kapalı haldeyken dahi 90 dereceye çok rahat ulaşıyor. İşlemci ile birlikte gelen termal macunun çok rezil olduğunu, değiştirirsem düzelebileceğini söylediler. Arctic MX-4 termal macun aldım, sürdüm. 2-3 hafta boyunca 70 dereceyi geçmedi. Ancak sonra yine aynı haline döndü.

Her termal macun sürdüğümde bir süre rahatlıyor ancak sonra yine aynı. Üzerinden çok bir zaman da geçmiyor, 1 ay bile sürmüyor. Kasamın çok rezil olduğunu, içerisinde egzoz fanı dahi olmadığını, dolayısıyla ısınmasının çok normal olduğunu söylediler. Zalman N5 mf kasa aldım, ısılarda en ufak bir değişiklik olmadı. Isıyı etkileyen tek şey termal macun, o da dediğim gibi sınırlı sürede işe yarıyor.

Şimdi de benden soğutucuyu değiştirmemi istiyorlar, peki bunun işe yarayacağını nereden bilebilirim? Sözde kasa ve macun değişimi de işe yaramalıydı ancak yaramadı. Oldu olacak işlemciyi de değiştireyim, her şeyi değiştirdim zaten.

İşin garibi, aynı CPU'yu kullanan arkadaşımda bu tarz bir sorun yok, CPB açıkken dahi bu kadar ısılara ulaşmıyor arkadaşımın işlemcisi. Benim işlemcim mi arızalı?

Yüksek ısıdan dolayı termal macun özelliğini çabuk yitiriyor, işlemci soğutucuyu değiştirdiğiniz zaman termal macun daha uzun dayanacaktır, kasa için fotoğrafları atarsanız daha iyi yardımcı oluruz.
 
Hocam, ihtimali var. Fakat kule tipi soğutucu ile birlikte kullanıp emin olun.
 

Geri
Yukarı