AMD Ryzen 5 2600 - ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti Oyundan Atma Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10
Öncelikle sistemim imzamdaki şekilde. Bilgisayarda oynadığım oyunlar R6 Siege, CS:GO, ETS2, RDR2, BF1, Forza Horizon 4 çoğunlukla.

RDR2'de yaşadığım sorun zaten herkesin yaşadığı Rockstar Games quitted unexpectedly hatasıydı, o hatayı almama rağmen oyunu bitirmiştim bir şekilde. Fakat yukarıda bahsettiğim diğer tüm oyunlarda son 1 ay içinde durduk yerde oyundan atıp masaüstüne dönme hatası aldım. ETS2'de hiç almamıştım, az önce onda da oyunun ortasında Windows mavi ekran verdi ve öteki oyunlarda karşılaşmadığım şekilde PC resetlendi. R6 Siege'de Steam'de DirectX üzerinden açarsam çökme hatası alıyorum, çökme raporu gönderiyorum. Vulkan üzerinden girdiğimde ise çökme raporu gönderme uyarısı da çıkmıyor. R6'de çok sık şekilde oyundan atıyor bu arada. CS:GO'da da birkaç saat önce Deathmatch modunda oynarken attı oyundan, o da ilk kez oldu. Forza Horizon 4'te ise sorunu şu aşağıdaki şekilde çözebildim ama her seferinde bununla uğraşmam gerekiyor:

BF1'i ise zaten toplamda 3-5 saat oynadım, onda da yalnızca 1 kez oyundan attı ama diğer oynadığım oyunlarda hep bu tarz sorunlar yaşadığımdan tahmin edebiliyorum ki 30-40 saat oynasam onda da daha sık yaşayacağım.

Acaba bu oyundan atmalar neden kaynaklı olabilir? R5 2600 işlemcim var, AMD'nin sitesindekine göre desteklenen maksimum RAM frekansı 2933MHz deniyor fakat benimkiler XMP'den 3200MHz'e ayarlı, acaba bununla alakalı olabilir mi? Bütün sürücülerim, BIOS'um güncel. AMD Chipset sürücülerini yeniden yüklemeyi düşünüyorum ama orada da şöyle bir durum var. AMD Chipset Driver'ı yükledikten sonra Windows 10 güç seçeneklerine AMD Ryzen Balanced ayarı geldiği söyleniyor, benimkinde öyle bir ayar yok. Yani Program Ekle Kaldır'a bakılırsa sürücüler yüklü gibi ama emin olamıyorum.

Biraz uzun oldu ama sorabileceğiniz sorulara önceden cevap vermek istedim. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı