AMD Ryzen 5 2600 Isınma Sorunu

Azygos1

Hectopat
RX590 ekran kartı, Ryzen 5 2600 işlemci, MSI B450M PRO M2 anakart, 16 GB RAM mevcut. Sistemimde işlemci ile birlikte gelen stok soğutucu kullanmaktayım. Cooler Master Masterbox Lite 5 kasa mevcut, işlemci çabuk ısınıyor gibime geldi. Oyun oynarken 65-66 dereceleri görmekteyim, sizce stok soğutucusunu değiştirmeli miyim yoksa termal macunu mu yenileyeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatif olarak birisi kasanın ön tarafına 6mm delikler açmış, 10-15 derece fark ettirmiş sanırım ben de öyle bir çözüme gideceğim. Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB için hava sirkülasyonu çözümü - Technopat Sosyal
Kasa yine de tozlanacak, önüne ince bir toz filtresi almanızı öneririm.
Kasa içinde sıcak hava üretilir arka ve üst fanlar bunları dışarı atar ön fanlar ise soğuk havayı içeri alır.
Ha, sen mesajımı ciddiye aldın :D

Aldığın sistem sanırım DADG2 ben o sistemi kasadan dolayı vazgeçtim. Thermaltake V200 kasalı olan V4 sistemi upgrade ederek almak daha mantıklı geldi bana. Sizin soruna gelince, kasayı satıp yeni kasa almanız en mantıklısı sanırım.

Aldığın sistem sanırım DADG2 ben o sistemi kasadan dolayı vazgeçtim. Thermaltake V200 kasalı olan V4 sistemi upgrade ederek almak daha mantıklı geldi bana. Sizin soruna gelince, kasayı satıp yeni kasa almanız en mantıklısı sanırım.
Kasayı satıp yenisini almak yerine önde bulunan paneli delip 3 adet fanı kasanın içerisine taşımayı düşünüyorum. Yukarıda linkini atmıştım, öyle yapınca rahatlamış ısınma olarak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00