AMD Ryzen 5 2600X alınır mı?

Sizinle münakaşaya gerek yok cahil birisiniz belli. 10400F ile 2600'ün FPS değeri farkına bakmanız yeterli olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sensin cahil. Ben bu iş için yılarımı vermiş insanım. Intel daha pahalı ve render odaklı değil. AMD OC ile o işlemciyi geçer. Senin yaptığın bir fanboyluktur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Al izle hangimiz cahil o zaman anlanır.
Al belki buna da bir el atarsın.

Şahsen sadece oyun oynayacaksanız 10400F öneririm. Hem daha ucuz hem de çok daha performanslı.

@Nor0
Sen daha fanboysun. OC yapılsa bile 10400F denginde bir işlemci olamaz 2600X. 3600X deseydin tamam derdim fakat 2600X bence fiyatını hak etmiyor. AMD önceden fiyat konusunda daha iyi olduğu için alınabilirdi, ancak şimdi render işi yok ise Intel çok daha iyi olacaktır.

Yıllarımı verdim falan diyorsun ama nanometre ve markaya bakarak çıkarımlar yapıyorsun.

Şahsen sadece oyun oynayacaksanız 10400F öneririm. Hem daha ucuz hem de çok daha performanslı.

@Nor0
Sen daha fanboysun. OC yapılsa bile 10400F denginde bir işlemci olamaz 2600X. 3600X deseydin tamam derdim fakat 2600X bence fiyatını hak etmiyor. AMD önceden fiyat konusunda daha iyi olduğu için alınabilirdi, ancak şimdi render işi yok ise Intel çok daha iyi olacaktır.

Yıllarımı verdim falan diyorsun ama nanometre ve markaya bakarak çıkarımlar yapıyorsun.

Şimdi sana Intel'in tüm kusurlarını sayıyırom.
1 Her nesilde soket değiştiriyor.
2 Z serisi anakart almadığın zaman OC yapamıyorsun.
3 K ibareli işlemci olmadığı zaman OC unut gitsin.
4 Z serisi anakart olmadığı zaman RAM frekansında 2666MHz'den üstüne çıkamıyorsun bu da FPS'yi etkilemekte.
5 çekirdek sayıları az.
Daha varda var.

Peki AMD avantajlarına gelirsek.
1 Soket değiştirme derdi yok.
2 B450M anakart aldığında 450-500TL bandında 1600 AF veyata 3600AL yanına güzel bir soğutucu. Al sana OC canavarı.
3 B450 anakartlar hem ucuz hem kimisi 4000MHz RAM frekansın üstüne çıkabiliyor eğer yayıncıysan o RAM MHz farkını her türlü anlarsın.
4 AMD B450M anakarta 5.nesil işlemcilerine bile destek veriyor ama Intel'de böyle bir şey söz konusu bile değil.

Yani buradan ne anladık Intel bize daha fazla masraf çıkarıyor. Ben ucuz mala bakarım kardeşim bana F/P gelin mesela 2 sene sonra işlemciyi yükseltmek istiyecek adam ama anakartı o işlemciyi desteklemiyor e napıcak anakart masrafına girecek. Ben bu tip konuların önüne geçmek için bu kadar yazı yazdım umarım o donanım arşivinin videosunu izlemişsinizdir iyi forumlar.

@Nor0
Fiyatlarına göre verdiği performansa bakmıyorsun ve ona göre yorum yapıyorsun. Normalde sen gibi birine bir şey yazmam ama neyse.

OC'ye kafayı takmış durumdasın, OC yapmak için ek soğutucu masrafını işin içine katmıyorsun. OC aman aman bir şey değil, gözünü çok boyamışlar senin.

Intel, 11. nesilde tekrardan aynı soketi kullanacak. AMD'nin AM4 desteği bitti bitecek.

RAM frekansı olarak ise al sana 2933MHz 600 liraya bir anakart. MSI B460M-A PRO Intel B460 Soket 1200 DDR4 2933MHz mATX Anakart - incehesap.com
i5 ve altı işlemcisini kullanıyorsan RAM frekansı kilitleniyor, bu eksi bir yan tabii ki de.

3600+soğutucu yerine 10400F+soğutucu almak 3600'ün fiyatını bile geçmeyecektir. Zaten 3600, 10400F'i OC ile bile anca yakalar.

Çekirdek sayılarını 10. nesilde düzeltti Intel, bu konuda da haksızsınız.

Tek haklı olduğunuz konu i5 ve altı işlemcilerin RAM frekansını kitlemesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Nor0
Fiyatlarına göre verdiği performansa bakmıyorsun ve ona göre yorum yapıyorsun. Normalds sen gibi birine bir şey yazmam ama neyse.

OC'ye kafayı takmış durumdasın, OC yapmak için ek soğutucu masrafını işin içine katmıyorsun. OC aman aman bir şey değil, gözünü çok boyamışlar senin.

Intel, 11. nesilde tekrardan aynı soketi kullanacak. AMD'nin AM4 desteği bitti bitecek.

RAM frekansı olarak ise al sana 2933MHz 600 liraya bir anakart. MSI B460M-A PRO Intel B460 Soket 1200 DDR4 2933MHz mATX Anakart - incehesap.com
i5 ve altı işlemcisini kullanıyorsan RAM frekansı kilitleniyor, bu eksi bir yan tabii ki de.

3600+soğutucu yerine 10400F+soğutucu almak 3600'ün fiyatını bile geçmeyecektir. Zaten 3600, 10400F'i OC ile bile anca yakalar.

Güzel açıklamışsın benim hatamı da düzelitiğin için teşekkürler.
Ama şunu belirtmek isterim ki AMD neredeyse aynı soketi 5 nesil kulandı adamlar değiştirmekte bence haklılar uzun süre oldu.

@Nor0
Fiyatlarına göre verdiği performansa bakmıyorsun ve ona göre yorum yapıyorsun. Normalds sen gibi birine bir şey yazmam ama neyse.

Orası öyle. Intel artık hatasını anladı, düzeltmeler yavaş yavaş olacaktır.

Evet doğru düzeltiyor ama geçmişte bayağı hainlik yapmış bir firma.

Evet doğru düzeltiyor ama geçmişte bayağı hainlik yapmış bir firma.
Geçmişi çok fazla kurcalamadan şimdiye bakmak gerek. Sonuçta geçmişte değil, şimdide yaşıyoruz. :)

Ayrıca fanboyluk biraz var, bu doğru. Fakat insanlara önerdiğim sistemlerde hep objektif oluyorum.

Orası öyle. Intel artık hatasını anladı, düzeltmeler yavaş yavaş olacaktır.

Geçmişi çok fazla kurcalamadan şimdiye bakmak gerek. Sonuçta geçmişte değil, şimdi de yaşıyoruz. :)

Ayrıca fanboyluk biraz var, bu doğru. Fakat insanlara önerdiğim sistemlerde hep objektif oluyorum.

Geçen gün başıma geldi. Adam aşırı fanboy. Sence Ryzen işlemciler 5 sene dayanmaz mı ve Intel uzun yılar dayanır mı? Sen bir Ryzen işlemcinin bozulduğunu gördün mü? Bunu diyen de mahalledeki o bakalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı