AMD Ryzen 5 2600X ısınıp kapanıyor

kajmeraa

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, oyun oynarken bilgisayarın ekranları gidiyor ama kasa hala çalışıyor. Bunun işlemci sıcaklığından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Sadece Discord, Opera ve Spotify açıkken işlemci 50-60 derece arası görüyor ve bazen anlık 65 dereceye çıkıp yeniden 50-60 derece arasına dönüyor. Throne and Liberty ve LoL oynuyorum ve LoL'de bile 73-75 derece görüyor. LoL oynarken arkadaki açık programlar: Discord, Spotify, Opera, Blitz. Throne and Liberty oynarken 75-77 derecelerde oluyor ve bazen anlık 83-85 derecelere çıkıyor. Spotify'dan şarkı açtıktan birkaç dakika sonra bilgisayarın ekranları gidiyor ama kasa hala çalışıyor. Ekranlar gittiği zaman monitör mü gidiyor yoksa sistem kendini mi kapatıyor bunu test etmek için AnyDesk indirdim ve telefonuma bağladım. Ekranlar gittiğinde AnyDesk bağlantısı kopuyor ve bu demek ki sistem kendini kapatıyor. Eventlog'lara baktığımda kod 6008 adlı hatayı alıyorum. BIOS'u güncelledim, sıfırladım, yeni DisplayPort kablosu aldım, ekran kartı Driver'ını sorun yaşamadığım sürüme düşürdüm fakat sorun hala devam etmekte. Termal macun yenilesem bu sorun düzelir mi?

Sistemim;
RTX 2060 6 GB.
AMD Ryzen 5 2600X.
MSI B450 Gaming Plus Max.
32 GB (8x4) G.Skill RAM 2933MHz olarak ayarlı.

Termal macun yenileme vakti gelmiş sanırım en son ne zaman yenilemiştiniz.

Termal macunun ne zaman yenilendiğini bilmiyorum, bilgisayarı bir tanıdığımın aracılığıyla tanıdığımın arkadaşından 2. el olarak aldım. Bir bilgim yok.

İşin garip tarafı şu an yine Discord, Spotify ve Opera açık ve 42 derecede ve anlık 51 dereceye çıkıp iniyor.

Dosya Ekleri

• resim_2025-03-21_190947519.png
    resim_2025-03-21_190947519.png
    14,3 KB · Görüntüleme: 15
Termal macunun ne zaman yenilendiğini bilmiyorum, bilgisayarı bir tanıdığımın aracılığıyla tanıdığımın arkadaşından 2. el olarak aldım. Bir bilgim yok.

İşin garip tarafı şu an yine Discord, Spotify ve Opera açık ve 42 derecede ve anlık 51 dereceye çıkıp iniyor.
bunlar normal sıcaklık değil termal macunu yenileyin derim ama gidipte 50 tllik macun kullanmayın çabucak eriyor onlar birde stok fan'mı kuletipi falan mı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı