AMD Ryzen 5 2600X Isınma Sorunu

Mr-Fakoo

Hectopat
AMD Ryzen 5 2600x--Stock Fan
ASUS ROG STRIX B450-F
G.Skill 2X8 3200MHz Dual RAM
Sapphire RX590 Nitro+
Cooler Master 600W 80+
Seagate 1TB harddisk
Samsung 500GB harddisk

Bilgisayarı dün Vatan Bilgisayar aracılıyla topladım, eve geldiğim sistemi kurdum AMD RyzenMaster programından Gaming test yaptığımda işlemci sıcaklığı 90 dereceyi gördü, boşta 46-55 arasında gidiyor. Stock fanı sökerek termal macunu yeniledim tekrardan denediğimde ısı değerlerinde gözle görülür bir değişiklik olmadı, 85 dereceye geldiğinde testi sonlardırdım.
BIOS uptade yaptım ve ayarları defaulda çektim tekrar denedim ama yine değişen bir şey olmadı.

Bios güncel %100 load altında 8 dakika sonra 110 derece oldu fazla geçmeden sistem kendini kapattı zaten
Çok zor bir ihtimal çalışmaz ama çalıştığına şahit olanlar var işlemci ayağı ama bu ihtimali geçersek. Fan tam oturmamış olabilir. Fan cikarip kaliteli bir termal macun ile yeniden takin.

AIDA64 ile stres testindeyken anakartın verdiği voltaja bakar mısınız?
Çok zor bir ihtimal çalışmaz ama çalıştığına şahit olanlar var işlemci ayağı ama bu ihtimali geçersek. Fan tam oturmamış olabilir. Fan cikarip kaliteli bir termal macun ile yeniden takin.
Macunu bizzat ben değiştirdim zaten cooler masterın termal macunu
Macunu bizzat ben değiştirdim zaten cooler masterın termal macunu, Fan başlada denedik tamda oturttuk değişkenlik olmadı.

Dosya Ekleri

• System Stability Test - AIDA64 11.09.2019 17_42_56.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 104
Vatan Bilgisayarda açık ortamda yapıldı işlemci sıcaklığını 110 derecelerde gördük
İşlemci 110 derece olamaz. Zaten 95-100 gibi bir değerde sistem kapanır. Fazla ısındığı zaman yanlış gösterebiliyor, ben de yaşamıştım.

Sorun kasanızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu kasayı alan herkes yüksek sıcaklktan müzdarip. Hava akışı çok yetersiz.

Hocam sistemi vatandan almışın eski haline getir götür vatana toplamada bir sıkıntı olmuş olabilir. Bende aynı işlemciyi kullanıyordum 4 saat lik prime95 testinde 54 derecenin üstünü görmedim.

Dün akşam vatan bilgisayara bu konu hakkında uğradım, zaten sistem orada 95* dereceyi gördü. Benimle dalga geçer gibi, "ne olmuş bunda bir sorun yok, yeri geliyor ben 120* işlemci sıcaklığı görüyorum gayet normal" şeklinde konuştular. Sonra testi biraz daha uzattık ve 110*'ye gelip sistem otomatik kapandı. Bunu görmelerine rağmen herhangi bir işlem uygulamadılar. Geri gönderdiler sıkıntı yok diye belirttiler. Bir sorun olduğunun farkındayım
@Mr-Fakoo

Voltajda yüksek değil. Son olarak Statistics bölümünün ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

Farklı bir program üzerinde bir görüntü daha var bunu sizinle paylaşayım. İstediğiniz görüntüyü ardından hemen göndereceğim.

Dosya Ekleri

• 333.jpg
    119,9 KB · Görüntüleme: 86
  • SS1.jpg
    135,5 KB · Görüntüleme: 95
termal macun kaliteli mi?

Dostum bana desin öyle birşey önce sen harbi anlıyor musun diye sorar sonra o anakartı ağzına sokarim götür bilgisayarı gerekiyorsa ayıplı maldan dolayı hakem heyetine başvur olamaz CBS açık 75 derece çıkıyor işlemci 95 nerde görmüşler Ryzen serisi işlemci son çalışma sıcaklığı 95 zaten. Sistemi sen mi topladin onlar mi?

PEKİ BUNLARIN HEPSİNİ 2 GÜNDE NASIL YAPTIN TERMAL MACUNU NASIL TEMİN ETTİN gibi sorular var aklımda da

2 Dakikalık stres test sonucu

Ben sadece HDD'leri taktım. Ama bu parçaları ben istedim anakart bu olsun işlemci bu olsun diye.
@Mr-Fakoo

Voltajda yüksek değil. Son olarak Statistics bölümünün ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

Ekte mevcut @Lian La-Fey
PEKİ BUNLARIN HEPSİNİ 2 GÜNDE NASIL YAPTIN TERMAL MACUNU NASIL TEMİN ETTİN gibi sorular var aklımda da

Sistem toplamaya gittiğim zaman, zaten ayrıyeten ileride lazım olur diye macunda satın aldım. İlk defada bilgisayar kullanmıyorum, zamanında çok fazla söktüm taktım birleştirdim. Bir fan söküp termal macun değiştirmek benim için 5 dakikalık bir iş. Zor değil yani hocam Macun : https://eu.coolermaster.com/en/cooling/thermal-compound/mastergel-pro/ Macunun incelemesi : Test of 27 thermal compounds, part 1 - Page 2 of 3 - HWCooling.net

Dosya Ekleri

• ss2.jpg
    192,8 KB · Görüntüleme: 69
  • ss3.jpg
    130 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…