AMD Ryzen 5 2600X Isınma Sorunu

Mr-Fakoo

Hectopat
AMD Ryzen 5 2600x--Stock Fan
ASUS ROG STRIX B450-F
G.Skill 2X8 3200MHz Dual RAM
Sapphire RX590 Nitro+
Cooler Master 600W 80+
Seagate 1TB harddisk
Samsung 500GB harddisk

Bilgisayarı dün Vatan Bilgisayar aracılıyla topladım, eve geldiğim sistemi kurdum AMD RyzenMaster programından Gaming test yaptığımda işlemci sıcaklığı 90 dereceyi gördü, boşta 46-55 arasında gidiyor. Stock fanı sökerek termal macunu yeniledim tekrardan denediğimde ısı değerlerinde gözle görülür bir değişiklik olmadı, 85 dereceye geldiğinde testi sonlardırdım.
BIOS uptade yaptım ve ayarları defaulda çektim tekrar denedim ama yine değişen bir şey olmadı.

Dalga geçtikleri bariz gerekli işlemlerden sonra görüşeceğim kendileriyle.

Burada da, her zaman bas bas bağırdığımız şey giriyor devreye, şu firmadan alışveriş yapmayın. Muhtemeldir ki diğer firmalarda da prosedür aynıdır, bunda bir sıkıntı yok. Fakat hem satılabilecek en yüksek fiyatla donanım satacaksın, hem kurulumu yapıp beceremeyeceksin, hem de çözüm için geldiğimizde çözüm olmayacak ve başından savacaksın. Nasıl olsa parayı aldım, sorunu nasıl çözerse çözsün, ne kadar uğraştığı beni ilgilendirmez, çözüme ulaştıktan sonra üzerimize düşen bir şey varsa eh işte kıyısından köşesinden bizde çorbaya tuz konusunda biraz katkı sağlarız diyeceksin.
Şu firmadan alışveriş yapmayın, yaptırmayın, yazıktır ya.

Stokfan ses yapıyor bende de var hava sogutma aldım çinden gelicek değerleri karsılastırır atarım

Kendinize güveniyor ve el beceriniz varsa sistemi komple her parçasına kadar söküp, sıfırdan doğru ve içinize sinecek şekilde toplamak ihtimaller arasında. Bu arada hatırı sayılır bir termal macun ile yenileme işlemide yapılabilir. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi kasanızda, görsel olarak fark edildiği bir yana, okuduğum her yorumunda da hava sirkulasyonu konusunda başarılı sayılmayan bir model.
Bu konu için ise eğer öndeki cam panel sökülüyorsa onu söküp yan kapak kapalı olacak şekilde bir test yapabilirsiniz. Önde yeterli hava girişi olmadıktan sonra 3 değil 5 fan da olsa bir işe yaramayacaktır diye düşünüyorum.

Dostum, arkadaş termal macun olarak CM kullanmış. Anladığım kadar serviste uzay montaj veya yan panel açık bir şekilde test edilmiş 110'da kapanmış. Işın daha garip tarafı Ryzenler 95 derece sonrası korumaya girmesi lazım lakin 110'a kadar gitmiş. Uğraşmasın bana göre sonra sen oynamışın diye başından atarlar.

Anlıyorum, kısıtlı zamanım nedeni ile konuyu tam olarak hala okuyabilmiş değilim, en nihayetinde Vatan toplamamış olsa sistemi zaten kişi kendi toplayacaktı, dolayısı ile aslında çok extrem bir şey yapılmıyor olacaksa da haklılığınız var, risk almaya değmeyebilir.
Donanım sorunu olduğuna şüphesiz şekilde emin olduysanız, gönderin gitsin.

Kasanın tüm kapaklarını söküp oyun testleri yaptığımda işlemci sıcaklığında düşüş var fakat, stres testi yaptığımda tekrar işlemci 95'lere kadar ulaşıyor. Ramlerin hızlarını default değer olan 2133mhz hızlarda çalıştırdığımda işlemci sıcaklığı 5 daha düşük çalışıyor. Kasanın etkisi var, fakat tam yük altında tamamen havadar bir ortamda yine sıcaklık değerleri çok yükseğe ulaşıyor. Termal Macun yenileme, demonte-monte, fanı söküp tekrar tam sıkıca oturtma gibi işlemleri daha önceleri gerçekleştirdim zaten.

O zaman madem işlemciden emin oldunuz gönderin, yapacak bir şey yok gibi görünüyor, Vatandan alışverişle, kendi paramızla rezil olmaya devam. Umarım sorun işlemcidir de, iade kararı çıkıp sorunsuz kullanmaya başlarsınız sistemi.

Müsait olduğum zaman ilk işim o olacak zaten

Stock Fanı tam oturduğuna emin misin? Benim daha önce başıma böyle bir şey gelmişti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…