AMD Ryzen 5 3400G sistem toplama

Tormet

Centipat
Biliyorum bu sistem toplama konuları biraz sıkıcı ama yardımınıza ihtiyacım var. Eski dizüstü bilgisayarımdan kurtulup yeni bir sistem toplamaya karar verdim ama işlemci konusunda aklımda kalan bazı sorular var. Sistemi topladıktan sonra Driver güncellemesi yapmalı mıyım? Yapmalıysam nasıl yapabilirim? Toplamak istediğim sistem şu şekilde:

AMD Ryzen 5 3400G (işlemci)
MSI B450M PRO-VDH Max (anakart)
Corsair Vengeance 2x8 GB DDR4 3200 MHz (RAM)
Samsung 500 GB 860 Evo SATA 3.0 (SSD)
Corsair VS serisi (2018 versiyon) 450W 80Plus (PSU)
Corsair Spec Delta RGB (kasa)

Sistemde uyumsuz/kalitesiz değişmesi gereken bir parça var mı? Ayrıca 3200 MHz RAM gerekli mi yoksa 3000 MHz RAM yeterli olur mu? Bunu soruyorum çünkü işlemcinin desteklediği RAM bus hızı sanırım 2933 MHz imiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok güzel bir sistem olmuş, her şey kaliteli. Fakat o bütçeyle APU sistem aşılabilirdi diye düşünüyorum. Toplam kaç para gidiyor buraya? Ben 4500 diye hesapladım.
Vatan'dan alındığında yaklaşık olarak 4200 civarı. APU sistem tercih etmemin sebebi bulunduğum bölgede sıkça elektrik kesintilerinin yaşanması biliyorum çok saçma bir sebep ancak ekran kartı alırsam yanacakmış gibi geliyor. UPS almaya da çok sıcak bakmıyorum.

Vatan'dan alındığında yaklaşık olarak 4200 civarı. APU sistem tercih etmemin sebebi bulunduğum bölgede sıkça elektrik kesintilerinin yaşanması biliyorum çok saçma bir sebep ancak ekran kartı alırsam yanacakmış gibi geliyor. UPS almaya da çok sıcak bakmıyorum.
Hocam kaliteli bir PSU kullanırsanız hiçbir sorun çıkmayacaktır. Rampage gibi PSU'lar elektrik kesintisinde parça yakabiliyor. Ekran kartı olan bir şey isterseniz şöyle bırakayım, bence güzel oldu. Sizin attığınızdan daha performanslı işlemci, ekran kartı vesaire.
G.Skill F4-3000C16S-8GVRB RipjawsV Kırmızı DDR4-3000 MHz CL16 8 GB Single PC Ram Fiyatları ve Özellikleri (x2)
Dark Raider 500W 3x12cm FRGB Fanlı, Tempered Glass Cam Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHRAIDERP500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik İçinde VX PLUS 500W var.
APU'da kararlıysan da düşünmeden alabilirsin attığını.

Son düzenleme:
Hocam kaliteli bir PSU kullanırsanız hiçbir sorun çıkmayacaktır. Rampage gibi PSU'lar elektrik kesintisinde parça yakabiliyor. Ekran kartı olan bir şey dizmemi ister misiniz? APU alacaksanız da sisteminiz gayet güzel, alabilirsiniz.
Daha çok 2D oyunlar oynadığım için APU sistemi şimdilik kullanmak için almayı düşünüyordum. İleriki zamanlarda işlemcinin besleyebildiği bir ekran kartı alabilirim belki. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca anakart iyi bir anakart mı? Yerine daha düşük fiyatta MSI ya da Asus tarafından bir anakart tavsiyeniz var mı?

Daha çok 2D oyunlar oynadığım için APU sistemi şimdilik kullanmak için almayı düşünüyordum. İleriki zamanlarda işlemcinin besleyebildiği bir ekran kartı alabilirim belki. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca anakart iyi bir anakart mı? Yerine daha düşük fiyatta MSI ya da Asus tarafından bir anakart tavsiyeniz var mı?
Şunlar olabilir. Mesajımı düzenledim, bir daha bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı