AMD Ryzen 5 3500U Düşük İşlemci Hızı

eneskaradeniz

Kilopat
Daha fazla  
Adsız.png

İşlemci 1.4-2.0 arası çalışıyor. Boşta da olsa yükte de olsa aynı. Oyunlarda düşük FPS ve droplar yaşıyorum sebebi bu olabilir mi? Bu ise nasıl düzeltebilirim?

Not: Pil seçeneklerinden min işlemci %99 Max %99 yaptım ve yüksek performans seçili. Şarja takılı. Çok nadir işlemci hızı 3.0 a çıkıyor ama hemen 1.4 iniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum normal gibi başka bir test de işlemci yük altında iken 2GHz altına düşüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Durum normal gibi başka bir test de işlemci yük altında iken 2Ghz altına düşüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adam boşta bile 2.50 larda yükte 3.20 lere çıkıyor benimki hep 1.5 max 2 ve internette oyun testlerini izledim adamlar rahatlıkla oynarken ben oynayamıyorum.

Yabancı forumda aynı sorunu yaşayanlar olmuş. Çözümü BIOS'u güncellemek, AMD Driverlarını tekrar kurmak ve Dual Channel RAM'e geçmek. Söylediğine göre 2 kat FPS farkı olmuş ve işlemci 1.4 2.0 dan 3.0GHz'e yükselmiş.
BIOS güncel. Çift kanal ram kullanıyorum (8+4). AMD Driverları son sürüm. Bazıları format at belki düzelir diyor atsam mı ?

BIOS güncel. Çift kanal ram kullanıyorum (8+4). AMD Driverları son sürüm. Bazıları format at belki düzelir diyor atsam mı ?
8+4 AMD'de sağlıklı çalışmıyor dostum. Sorunun %90 bundan kaynaklı. Dual görebilirsin ama Dual çalışmıyor yüksek ihtimal. Konu sahibi 8x2 2400MHz RAM'e geçerek sorunu çözmüş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı