AMD Ryzen 5 3500X Isınıyor

NadLi

Femtopat
BIOS'dan ayar yaptığım zaman sıcaklık düşüyor ama bence yeterli değil 1.1000 voltaj uygun mudur sizce?

Bu arada ilgili tüm videoları izledim bulamadım.

Not: Sıcaklık değerleri dengesiz.

BIOS'dan ayar yaptığım zaman sıcaklık düşüyor ama bence yeterli değil 1.1000 voltaj uygun mudur sizce?

Bende de vardı güç seçenekleriyle alakalıydı Biosa girip CPB kapatın disable yapın öyle deneyin FPS kaybı maksimum 2-3 olur

Yük altında olmadan normal değer: 50-60
GTA 5 ve benzeri oyunlarda: 75-95 ortalama 87 falan
Evet normalden yüksek. Stok soğutucu kullanıyorsanız lütfen termal macunu kaliteli bir macunla değiştiriniz. Bence 5-10 derece fark olur. Cooler Master Mastergel Maker uyguladığımda stok macuna göre 10 derece fark etti bende.

Sıcaklık değerlerinde ciddi bir artış oldu mu?
Technopat'dan izlediğim video kadar bir düşüş olmuyor bilgisayar yeni 3 hafta oldu alalı ilk başta 95-100 dereceydi yük altında Technopat sağ olsun yine düşürebildim.1.1000 voltaj uygun mudur bu işlemciye (4GHz'de)

Sıcaklık değerlerinde ciddi bir artış oldu mu?
CPB açıkken ve yük altında değilken 50 ye 60 a çıkarıyordu ısıyı. Bende güç seçeneklerinden maksimum işlemci kullanımını %99 yaptım %100 den daha sonra düzeldi. Ancak siz orayı ellemeyin benim gibi Biosa girip CPB seçeneğini Disable yapın farkı göreceksiniz
Yük altında olmadan normal değer: 50-60
GTA 5 ve benzeri oyunlarda: 75-95 ortalama 87 falan

Voltaj ayarları OC ayarları hepsini ilk haline döndürün veya biosu sıfırlayın. Daha sonra yukarda dediğimi yapın

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı