AMD Ryzen 5 3600 aşırı ısınma problemi

Kaitve

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 2,3 ay oldu işlemcim Ryzen 5 3600 boşta dururken bile 49 derecede falan oluyor Rainbow 6 siege oynarken işlemci sıcaklığına baktığımda minimum 57 Max 72 gözüküyor ne yapmam gerek soğutucum Cooler Master ML Lite 120.

3. nesil işlemciler genel olarak fazla ısınıyor ama AMD bunda bir sorun olmadığını, işlemcileri ona göre ürettiklerini ve yüksek voltajda yüksek boost değerlerinde uzun süre kalmaları bir sorun taşımadığını belirtti.
Hatta Noctua soğutucularımızda sorun yok dediği bir mesaj yayınladı 3. nesil ile ilgili.

Güzel bilgi 👍

3. nesil biraz fazla ısınıyor. Hatta Noctua bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Soğutucularımızda sorun yok, AMD 3. nesilde işlemcilerin yüksek sıcaklıklara çıkmasına izin veriyor ve CPB, PBO açıkken yüksek voltajda yüksek derecelerde çalışmasında sorun yok diye. Yani stok soğutucu ile oyunda 80 derecelerde çalışabilir ama AMD bunun bir zararı olmadığını söylüyor ki hayatım boyunca bozulan bir işlemci görmedim eğer kendin pinlerini yamultmazsan.

Yazdığını görmedim ondan ekledim. Zaten daha önce de söylemiştim bir başka konuda.

3. nesil işlemciler genel olarak fazla ısınıyor ama AMD bunda bir sorun olmadığını, işlemcileri ona göre ürettiklerini ve yüksek voltajda yüksek boost değerlerinde uzun süre kalmaları bir sorun taşımadığını belirtti.
Hatta Noctua soğutucularımızda sorun yok dediği bir mesaj yayınladı 3. nesil ile ilgili.

Bence bu saçma ona gore ürettiler de sinir neden 95W hala?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı